Magazin 07.02.2023.

UVERTIRA PRED ALBUM: Banjalučki bend “Ultrazvuk” objavio drugu autorsku pjesmu (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki bend “Ultrazvuk” objavio je pjesmu pod nazivom “Lejla, sine, kako ti živiš”, koja je uz prvu autorsku pjesmu objavljenu u decembru prošle godine “Dijete nije krivo” uvertira pred prvi album ovog sastava, koji se očekuje na proljeće.

Bend čine Lejla Dolores Handukić, Lazar Jović, Nikola Savanović, Nenad Tomić, Žarko Jež i Zoran Janković, a o novoj pjesmi kažu da moderan svijet zahtijeva od mladih veliki odmak od standardnih uloga i vrijednosti, te je njihova perspektiva mnogo neizvjesnija.

“Tehnologija i nametnuti trendovi, potrošačko društvo, materijalizam, putovanja… u sudaru sa realnošću proizvode mnogo izazova i danas se mladi ljudi nalaze konstantno pod pritiskom uspjeha i društvenih zahtjeva. Tehnologija ne pomaže, jer nas je u isto vrijeme zbližila i udaljila. Naš novi singl je moderan fusion rocka i beat&loopa koji nam je uradio umjetnik pod pseudonimom Rouds, i fantastičnog teksta Maje Vrbljanac, kojem je flow dala naša Lejla. Video-spot potpisuje naš drug Indir Merdanović”, pojašnjavaju iz “Ultrazvuka”.

Bend postoji više od deset godina i do sada su se bavili obradom i sviranjem pjesama raznih žanrova, a svjesni svojih sviračkih i pjevačkih mogućnosti, te dovoljno samokritični da uvijek rade na tome da budu bolji, odlučili su da naprave korak naprijed i započnu sa radom na albumu prvencu, prenose Nezavisne.

(SB)

Oznake: Ultrazvuk