Magazin 06.03.2016.

(VIDEO) Apokaliptični snimci gradova duhova iz vazduha

ČITANJE: 2 minute
SLIKA
Malo stvari može izgledati tako zastrašuje kao napušteni gradovi ili koncentracijski logori.

Osim što izgledaju zastrašujuće, jako im je teško i prići, ali zahvaljujući dronovima možemo zaviriti na mjesta koja nam uopće nisu dostupna ili ih možda nikada nećemo posjetiti.

Ovih šest videa pokazuju tamnu stranu ljudske povijesti, te napuštene građevine i gradove koje smo zaboravili nakon katastrofa koje su ih zadesile.

Nakon eksplozije u Černobilu, grad Pripjat na sjeveru Ukrajine u kojem je do tada živjelo 50.000 ljudi postao je grad duhova u kojem su ostale samo ‘radioaktivne’ zgrade.

Umjetnik John Marton posjetio je zaboravljeni Detroit. Kvartovi u kojima više nitko ne živi podsjećaju na Černobil i teško je povjerovati da je riječ o jednom od najrazvijenijih američkih gradova.

Na 70. godišnjicu oslobođenja logoraša iz Auschwitza BBC je dronom snimio kako zloglasni logor izgleda iz vazduha. Snimci su to koji nikada prije nisu viđeni i govore same za sebe o užasima na jugu Poljske.

Tomioka je grad u Japanu koji je napušten od 2011. nakon nuklearne katastrofe nuklearnom reaktoru Fukushima. 16.000 stanovnika još uvijek se ne mogu vratiti svojim kućama.

Craco je talijanski grad duhova iz kojeg su stanovnici evakuirani 1960. zbog potresa koji su ga uništili zbog kojih je grad postao opasan za život. Grad inače možete vidjeti u filmu o Jamesu Bondu, Quantum of Solace.

Nuklearni pogon u državi Washington nikada nije završen, njegova gradnja je stopirana osamdesetih godina i gradilište od tada stoji napušteno.

(Express.hr)