Magazin 10.01.2017.

(VIDEO) Deset najgledanijih filmova u multipleksu “Palas”

ČITANJE: 2 minute

“Ledeno doba: Veliki udar” najgledaniji je film u 2016. godini, kada je banjalučki multipleks “Palas” u pitanju.

– Nakon više od 5 mjeseci igranja, “Ledeno doba: Veliki udar”, zasluženo je zauzeo prvu poziciju na našoj listi najgledanijih filmova u 2016. godini. Mališani su i ove godine pokazali da su naša najvjernija publika – rečeno je iz banjalučkog bioskopa.

Prvih sedmica prikazivanja ovaj film je igrao i u večernjim terminima zbog interesovanja i starije publike.

– Današnje animirane filmove u velikom postotku gledaju i odrasli, ali mališani su najvjernija publika i često se vraćaju da utvrde gradivo – rekla je nedavno za „banjaluka.net“ portparol multipleksa „Palas“ Marina Popović.

Visoka druga pozicija pripala je režiserskom prvencu Nikole Koje, filmu “Stado”. Sjajne kritike i premijera sa glumcima privukli su Banjalučane koji već tradicionalno, pored mnogobrojnih svjetskih hitova, u najvećem broju biraju domaći film.

Tome u prilog idu i “Jesen samuraja”, “Vojna akademija 3” i “Braća po babine linije”, koji se takođe nalaze među 10 najgledanijih filmova.

Inače, u multipleksu “Palas” u prosjeku se jedan film prikazuje tri sedmice, iako nema pravila. Period prikazivanja se ne zna unaprijed i uvijek zavisi od posjećenosti, pa je tako, pored “Ledenog doba”, pet mjeseci na repertoaru svoje mjesto zauzeo i animirani film “Pingvini sa Madagaskara”, koji  je igrao od novembra 2014. do aprila 2015. godine.

Kompletna lista najgledanijih filmova u 2016. godini izgleda ovako:

Ledeno doba: Veliki Udar

Stado

Tajne avanture kućnih ljubimaca

Jesen samuraja

Povratnik

Vojna akademija 3

Deadpool

Inferno

Warcraft

Braća po babine linije

(banjaluka.net)