Magazin 06.04.2017.

(VIDEO) Dva nova filma u banjalučkom bioskopu

ČITANJE: 5 minuta

Vjerujemo da su oblaci i kiša mnogima pokvarili planove za vikend u prirodi, ali Mulitpleks Palas nudi rješenje.

Od danas na repertoaru banjalučkog bioskopa možete pogledati dva nova filma. U pitanju je ruski film “Viking” i komedija “U velikom stilu” sa legendarnim Morganom Frimanom u glavnoj ulozi.

Osim toga, tamo su još i Štrumfovi, Ljepotica i Zvijer, Skarlet Johanson, Rajan Rejnolds, Tom Hidlston, ali i Andrija Milošević i Mima Karadžić.

Viking 

To je bio svijet nestvarene i veličanstvene prirode, gdje je čovjek bio slab i obožavao je prirodu da bi se održao u životu. Surovi predjeli fjordova i beskrajna snaga Ledenog okeana razvijala je u starosjediocima osjećaj samopoštovanja i želje da budu dostojni ovog svijeta. Ta strast ih je održavala u ovim krajevima Zemlje. Tako su postali Vikinzi.

Iz vremena teških mačeva i tamnih zakona krvi, kada je pritisak velikog haosa davao povod za heroje. Iz Srednjeg vijeka dolazi nam priča koja je promijenila Rusiju zauvijek…

Film je režirao Andrej Kravčuk, a uloge tumače Danila Kozlovski, Svetlana Kocenkova, Maksim Sukhanov i drugi.

ŽANR: akcija, drama
TRAJANJE: 142 min.
TERMINI: 16:45, 21:15

U velikom stilu

Trojica penzionera koji žive zajedno i polako trunu u beskrajno jednoličnim danima, očajničk traže način kako da plate zaostale račune i provedu više vremena sa svojim najmilijima. U jednom trenutku odluče da opljačkaju svoju banku kako bi se domogli novca.

Od zamršenog planiranja do savršenog provođenja, ova pljačka će trojci koje je društvo otpisalo, udahnuti novu energiju. Ako im pođe za rukom, novac će im sigurno dobro doći, a ako ih uhvate, šta je najgore što se može dogoditi trojici staraca? Možda će otići u zatvor, možda u grob. U svakom slučaju, otići će “U velikom stilu”.

Režiju fantastične komedije potpisuje Zek Braf, a uloge su povjerene Morganu Frimenu, Majklu Kejnu i Alanu Arkinu.

ŽANR: komedija
TRAJANJE: 96 min.
TERMINI: 14:30, 19:15, 21:30

Štrumpfovi: Skriveno selo 3D sinh

Jeste li spremni da otkrijete najštumpfastičniju tajnu u istoriji? U trećem nastavku ovog popularnog serijala, Štrumpfeta će uz pomoć tajanstvene karte i u pratnji svojih najboljih prijatelja upustiti u uzbudljivu avanturu kroz Zabranjenu šumu ispunjenu magičnim stvorenjima. A sve to kako bi pronašla misteriozno skriveno selo prije vječitog neprijatelja čarabnjaka Gargamela.

Film je režirala Keli Esburi, a sinhronizovan je na srpski jezik.

ŽANR: animirana avantura
TRAJANJE: 90 min.
TERMINI: 12:00, 14:00, 16:30, 17:15

Duh u oklopu 3D

Film je baziran na japanskom animiranom filmu iz 1995. godine koga je režirao Mamoru Oši prema istoimenoj mangi iz 1991. godine. Radnja je smještena u 2029. godinu kada su mnogi ljudi postali kiborzi zamijenivši neke svoje dijelove tijela umjetnim implantatima. Međutim, mozak se ne može zamijeniti te on predstavlja “duha” tj. ljudski identitet koji se nalazi u oklopu mehaničkog tijela. Radnja filma prati Mejdžor (Skarlet Johanson) koja vodi elitnu jedinicu pod nazivom Sektor 9 zaduženu za najopasnije kriminalce.

ŽANR: akcija, avantura, SF
TRAJANJE: 106 min.
TERMINI: 18:15, 22:15

Trag života

Priča se vrti oko šestočlane posade na međunarodnoj svemirskoj stanici koja se nalazi na ivici jednog od najvažnijih otkrića u istoriji civilizacije: prvog dokaza života na Marsu. Kako posada polako započinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posljedica, novi oblik života pokazuje se puno inteligentnijim nego što je to iko mogao očekivati…

Režiju potpisuje Danijel Espinoza, a uloge su povjerene glumcima Rajanu Rejnoldsu, Rebeki Ferguson i Džejku Džilenholu.

ŽANR: triler, SF
TRAJANJE: 104 min.
TERMINI: 20:15

Ljepotica i Zvijer 3D

“Ljepotica i zvijer” je fantastično putovanje Bele, pametne, lijepe i samostalne djevojke koju Zvijer zarobi u svom dvorcu. Uprkos svojim strahovima, Bela se sprijatelji sa začaranim stanarima dvorca te spoznaje plemenito srce i istinskog princa koji se krije iza strašnog izgleda Zvijeri.

Uloge tumače Ema Votson, Den Stivens, Luk Evans i drugi.

ŽANR: fantazija, mjuzikl
TRAJANJE: 129 min.
TERMINI: sinhronizovana verzija u 11:45, 14:15, titlovana u 19:30 i 22:00

Biser Bojane

Ðorđe Popović, mladi ljekar iz Beograda, dobija anonimni poziv da upozna oca. U tom trenutku Ðorđe vjeruje da mu je otac mrtav, ali ipak odlučuje da se upusti u potragu za sopstvenim identitetom. On odlazi u Crnu Goru i usput upoznaje Lolu, mladu kajterku i kćerku policijskog inspektora, koja putuje na Adu Bojanu.

Uloge tumače Milutin Mima Karadžić, Slaven Došlo, Vanja Nenadić, Andrija Milošević i Mira Banjac

ŽANR: akcija, komedija
TRAJANJE: 109 min.                                                                                                 TERMINI: 12:15, 17:00, 19:15

Kong: Ostrvo lobanja 3D

Raznoliku ekipu istraživača okupila je avantura na nepoznatom, neistraženom ostrvu u Tihom okeanu – lijep, ali i opasan – ne znaju da su ušli u prostor mitskog Konga. U glavnim ulogama su Tom Hidlston, Semjuel L. Džekson, Bri Lašon i Džon Gudman.

Film je sniman na tri kontinenta preko šest mjeseci, počevši od mjesta Oahu na Havajima – gdje je snimanje započelo u oktobru 2015. godine – zatim na australijskoj Zlatnoj Obali, i na kraju u Vijetnamu, na više lokacija, od kojih neke nikada nisu bile viđene na filmu.

ŽANR: avantura, fantazija
TRAJANJE: 118 min.                                                                                                 TERMINI: 13:00

(Srpskacafe.com)