Magazin 24.02.2016.

(VIDEO) Hrvatska se vraća na Evrosong

ČITANJE: 2 minute
nina
Nakon dvije godine pauze Hrvatska se vraća na takmičenje za pjesmu Evrovizije.

Pobjednica prve sezone HRT-ovog šoua “The Voice – Najljepši glas Hrvatske” Nina Kraljić predstavljaće Hrvatsku na predstojećem 61. Evrosongu u Stokholmu u maju ove godine, javlja HRT.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što će nas nakon dvije godine izbivanja s Evrosonga u Stokholmu predstavljati Nina Kraljić – prošlogodišnja pobjednica ‘The Voicea’. Nina će nastupiti u prvoj poluzavršnici 10. maja te vjerujem u njen veliki uspjeh i ulazak u završnicu koja će se održati 14. maja pred više od 200 miliona gledatelja. Pjesma će biti vrlo zanimljiva, prikladna za Ninin glas i uvjeren sam da će nas predstaviti u najboljem svijetlu, kako samo ona zna- izjavio je Željko Mesar, voditelj HRT-ovog tima za takmičenje za pjesmu Eurovizije (ESC).

Sumnje oko izbora predstavnika na ovogodišnjemu Eurosongu nije bilo.

– Ono što nas je ponukalo da upravo Nina Kraljić bude naša predstavnica jest to što su gledatelji Hrvatske radiotelevizije prošle godine na natjecanju ‘The Voice – Najljepši glas Hrvatske’ dali gotovo milion glasova upravo Nini- rekao je Mesar.

Ninu Kraljić je šira javnost zapazila zahvaljujući njenim sjajnim pjevačkim sposobnostima, a ponosna je i srećna zbog svega što je ostvarila u samo godinu dana.

– U samo godinu dana dogodile su mi se odlične stvari, od pobjede u šouu do tri nominacije za Porin, a sada idem i u Švedsku predstavljati Hrvatsku na Eurosongu- ističe Nina i dodaje:

– Od nastupa očekujem ponajprije dobru izvedbu, a nadam se da ćemo vidjeti rezultate i da će se trud isplatiti. Najvažnije mi je da predstavim Hrvatsku u najboljem svjetlu- rekla je Nina.

Pogledajte jedan od zapaženijih nastupa Nine Kraljić u prošlogodišnjem šou “The Voice Croatia”:

(tportal.hr)