Magazin 11.10.2016.

(VIDEO) Pobjednik Demofesta predstavio video-singl “Šilo”

ČITANJE: 1 minuta

Bend Seine, aktuelni pobjednik banjalučkog Demofesta, objavio je video-singl za pjesmu “Šilo” sa nadolazećeg albuma prvenca, koji će biti objavljen naredne godine.
Već od početnog stiha “Opet sam te sanjao”, ova pjesma uvodi slušaoca u svijet tegobne introspekcije, u kojem se Seine i najbolje snalazi. Baš poput šila, poruke i tonovi prodiru postepeno, ali nezadrživo i duboko, do najskrivenijih emocija.

Riječ je o drugom singlu, koji će se naći na albumu čije je snimanje bend osvojio kao nagradu za prvo mjesto na prošlogodišnjem, devetom izdanju Demofesta. Spot za “Šilo” režirala je pančevačka režiserka Marina Uzelac, poznata po radu sa grupama kao što su Artan Lili, Ti, Nežni Dalibor… Spot je rađen u stop-motion tehnici, tehnici snimanja u kojoj se spajanjem fotografija objekta u blago različitim pozicijama postiže iluzija kretanja.

Bend se trenutno nalazi na evropskoj turneji, koju je započeo uspješnim nastupom u zagrebačkoj “Tvornici kulture”, a u sklopu koje će obići Sloveniju, Austriju, Češku, Slovačku, Poljsku i Mađarsku. Sve novosti o bendu Seine možete pratiti na njihovoj zvaničnoj Facebook i Bandcamp stranici.

Takođe, Seine će nastupiti na jubilarnom izdanju Demofesta, koji naredne godine obilježava deseti rođendan.

Podsjećamo, Demofest je nedavno postao prvi i jedini festival iz BiH koji je nominovan za prestižnu nagradu “UK Festival Awards”, i to u kategoriji “Best Overseas Festival”, odnosno najbolji festival van Velike Britanije.

Ukoliko želite da pružite podršku Demofestu da se nađe u samom vrhu evropskih muzičkih festivala, možete glasati na OVOM linku. Glasanje je otvoreno do 28. oktobra.

(srpskacafe.com)