Magazin 08.03.2016.

(VIDEO) Poslušajte dio pjesme koja predstavlja Srbiju na Evroviziji

ČITANJE: 1 minuta
sanja savic
Sanja Vučić otkrila je dio pjesme koja će predstavljati Srbiju na Evroviziji 2016.

Riječ je o pjesmi “Goodbye” čiju kompoziciju i tekst potpisuje Ivana Peters, aranžman za simfonijski orkestar Ivan Ilić, dirigent Big benda RTS-a, a za program Uroš Marković.

Sanja Vučić (22) rođena je 8. avgusta 1993. godine u Kruševcu. Muzički se obrazovala od malena na odsjecima solo pjevanja, a zanimljivo je da su joj i roditelji pjevači. Kao mala od njih je učila stare narodne pjesme i sevdalinke, a deceniju i po kasnije postala je glas spreman da pjeva Aretu Frenklin, Bijonse…

Sanja je pjevala u više bendova (džez, rege, etno), a sa horom je nastupala u mnogo zemalja. Usavršavala se s operskom divom Katarinom Jovanović, koja za nju kaže da je „važno da ostane svoja i da sačuva svoju posebnost”. Studira arapski jezik, a prepoznatljivi je vokal sastava ZAA s kojima je nastupala na svim većim regionalnim festivalima („Egzit”, „Lav fest”, „Nišvil”, „Arsenal fest”).

Sa grupom ZAA ima do sada objavljen jedan album „What about”. Ivana Peters, autorka pjesme Goodbye, kojom će nas Sanja predstavljati na izboru za „Pjesmu Evrovizije” kaže da će „morati da obuzdavaju Sanjin glas, jer ona može mnogo više od toga što pjesma zahteva”. Sanja Vučić živi u Beogradu, obožava svoj Kruševac i kaže da je za nju najveća sramota ako neki dio Kruševca nije upoznala.

Sada će upoznati i Stokholm. Pojedini urednici već Sanjinu karijeru označavaju kao „srpski san” – kako neko mlad, bez ikakve protekcije, zahvaljujući svom talentu može da dobije šansu života.

https://www.youtube.com/watch?v=oi0FkvKxgeA

(B92)