Magazin 20.02.2016.

(VIDEO) Poslušajte pjesmu koja će predstavljati BiH na Eurosongu

ČITANJE: 1 minuta
Deen-Eurosong
Pjesma s kojom će Bosna i Hercegovina nastupiti na Eurosongu u Štokholmu u maju ove godine nosi naziv “Ljubav je”, a izvesće je Dalal Midhat Talakić, Fuad Backović Deen, Ana Rucner i Jasmin Fazlić Jala.

Autor i producent pjesme je Almir Ajanović. Pjesma je snimljena na više jezika, a mastering je urađen u Švedskoj. Pjesmu će naši predstavnici na Eurosongu izvesti na jeziku naroda BiH..

– Tokom procesa snimanja albuma, producent mi je ponudio pjesmu koja je zazvučala kao duetska, a s obzirom na to da Deen i ja nikada nismo snimili ništa zajedno, odlučili smo da ta pjesma bude naša prva oficijelna saradnja. Sasvim slučajno, u toku rada na aranžmanu, svima je zazvučala evrovizijski- kazala je Dalal u nedavnom intervjuu za Klix.ba.

Fuad Backović Deen je ranije obećao kako da će BiH imati sjajnu pjesmu, svjetski nastup, te da će naši predstavnici izgledati fenomenalno. Dodao je kako žele dostojanstveno i grandiozno predstaviti BiH jer smatra da je to naša domovina zaslužuje nakon tri godine pauze i neučešća na Eurosongu.

Nakon večerašnje promocije pjesme Deen je rekao da mu je velika čast i odgovornost predstavljati BiH.

– Dalal i ja ćemo dostojanstveno braniti boje BiH i ići na to prvo mjesto- kazao je Deen.

Šefica delegacije Lejla Abazović izjavila je na večerašnjoj pres-konferenciji da je finansijska situacija teška, ali da nije sve u novcu.

– Ljudi su jako bitni. Mi imamo ljude i znanje, a to je najbitnije. Večeras je ovaj nastup gledala cijela Evropa i otvorili smo sebi put za promociju Bosne i Hercegovine- rekla je Abazović.

(Klix)