Magazin 09.08.2016.

(VIDEO) Šangajski pank bluz iz Banjaluke rasplesao Mostar

ČITANJE: 2 minute

Vrela atmosfera gitarijade “Na putu za jug”, bila je odlična baza za prvo predstavljanje banjalučkog benda “Shanghai Street Fight” pred publikom u Mostaru.

“Prijem šangajskog pank bluza kod publike je bio odličan, što je uz dobar provod i bio primarni cilj mostarske misije. Dogovoreno je da bend po izdavanju albuma odradi još jedan koncert u Mostaru, ovaj put duži, kako bi se predstavio kompletan autorski materijal”, prenio je svoje utiske za “Jelen Music Show” Nikola Kužet iz “Shanghai Street Fight” benda.

Publika je tako plesala uz njihove autorske numere “Kung Fu Blues” i “Shotokan Temple Fusion Blues”, a specijalno za ovu priliku, bend je odsvirao i nekoliko novih pjesama koje tek treba da budu objavljene na njihovom prvom albumu.

Na gitarijadi je sviralo ukupno deset autorskih bendova iz cijele BiH, svaki po tridesetak minuta, a treći dan je festival zatvorilo “Atomsko Sklonište”

Pored festivalskog nastupa bend je u Mostaru proveo dva prekrasna dana. Članove benda je ugostio čuveni studio muzičkog centra “Pavaroti” koji je nastao prema ideji Petera Gabriela i Briana Ena, a projekat je podržan i ostvaren uz veliku pomoć Lućijana Pavarotija i članova benda U2.

“Studio je jedan od najmodernijih u regionu, a domaćini i osoblje studija su izrazili želju da sarađuju sa nama. Želja za saradnjom je obostrana tako da je izvjesno da će SSF svoj drugi album snimati upravo u “Pavarotiju”, otkrio nam je Kužet.

Inače, “Shanghai Street Fight” je nedavno završio snimanje svog prvog albuma. Materijal je snimljen u banjalučkom studiju “Oksigen” pod patronatom Momira Nikića koji radi i mastering i postprodukciju, a zvanično izdanje i promocija albuma planirana je za kraj ljeta.

Pogledajte video spot za singl Shotokan Temple Fusion Blues, koji je nastao u Play Team produkciji.

(mondo.ba)