Magazin 25.02.2016.

(VIDEO) Ukrali joj bebu iz porodilišta: Nakon 18 godina, majka prepoznala svoje dijete

ČITANJE: 2 minute
87837835956cf0c3bf0ba7323354621_w640
Najgora noćna mora zadesila je jednu majku kada su joj ukrali bebu iz porodilišta. Međutim, ona se nije predala, tražila je dok je nije našla.

Seleste Nurse (37) iz Južnoafričke Republike suočila se u utorak na sudu sa ženom koja joj je prije 19 godina otela kćerku Zefani.

Ispričala je sudu kako je ležala u bolničkom krevetu tri dana nakon carskog reza. U sobu je ušla žena odjevena kao medicinska sestra. Beba je plakala pa je žena pitala Seleste da li je može uzeti.

Seleste je potvrdila da može. Kasnije je u sobu ušla prava medicinska sestra i pitala je gdje joj je kćerka. Šokirana Seleste je zajedno sa medicinskom sestrom pretražila cijelu bolnicu. Bebu nisu našle. Bilo je to 1997. godine.

Seleste je u međuvremenu rodila troje dece. Razvela se, pobijedila rak i opet se udala. Zefani nije nikada zaboravila. Tražila je i svake godine je slavila njen rođendan.

Godine 2009. primila je poziv. Žena je tražila da joj da 33.000 dolara za informaciju o Zefani. Seleste je dogovorila sastanak sa ženom i o svemu obavijestila policiju. Ali žena koja je zvala nikada nije došla na sastanak.

-Nikada nisam izgubila nadu. Znala sam da je moje dijete tamo negdje i da ću ga naći i da će se vratiti kući- rekla je 2010. Celeste.

Njena kći Kasidi išla je u školu sa djevojkom koja joj je bila slična. Postale su i najbolje prijateljice. Čak su i stanovale u blizini. Seleste je posumnjala da bi ta djevojka mogla biti njena Zefani. Djevojku su pozvali na ručak i pitali je kada je rođena. Selsete je istraživala i kada je prikupila dovoljno podataka o djevojci obratila se vlastima i tražila je DNK koji je prošle godine pokazao da je djevojka zaista Zefani.

Žena koja se brinula o djevojci sada je na sudu. Ona tvrdi da je usvojila kćerku, jer nije mogla da zatrudni. Rekla je i da su joj tokom usvajanja rekli da se majka odrekla kćerke.

Ali vlasti ženu (50), čije ime nisu rekli zbog pravnih razloga, sumnjiče da je otela Zefani iz bolnice, piše Mirror.

https://twitter.com/OneNewsSource/status/702206605845135361

(B92)