Magazin 30.07.2016.

(VIDEO) Vladimir Putin stoji nasred Paprikovca

ČITANJE: 2 minute

Putin u Banjaluci i to od gline. Banjalučanin Stevo Selak napravio je skulpturu ruskog predsjednika. Njegovo dvorište česta je stanica za fotografisanje od kada je krasi Putinova skulptura. Samouki Selak na to se odlučio zbog ljubavi prema Rusiji.

“Od kako sam se rodio, veliku ljubav sam gajio prema Rusiji, ja volim sve što je rusko. Ja Rusiju obožavam, a naročito Putina. Vidite, taj Putin je veliki čovjek, mnogi su od političara političari, a jedan od rjetkih je Putin državnik”, rekao je Stevo Selak.

Društvo Putinu pravi skulptura Stevinog sina, ali i njegova još nedovršena. Međutim, dvorište je dovoljno veliko da ugosti još glinenih likova.

Ovo nije kraj, Stevo planira dvorište ukrasiti skulpturom roditelja i Grčkog filozofa Sokrata.

A možda se pored njih nađe još neki Rus. Ljubav prema Rusiji je toliko velika, da je Selak 8 mjeseci proveo praveći Putinovu skulpturu. Ni nedovoljno znanje u vajanju, nije spriječilo tog rusofila da ispuni svoj san.

“Pošto sam ja samouk, ja pojma nemam o vajarstvu, ja nisam vajar. Pa sam ga napravio da ga ispečem, pa sam ga iznio prvi put, pa ga ispekao, u najsitnije djeliće se sasuo. Pa sam ga napravio drugi put drugi put mi je najbolje ispao, pa sam napravio jedan lim, kojim sam ga pokrio, kada sam ga ispekao i digao lim, nije ostalo ništa od njega. Treći put sam zaključio da nema ništa od pečenja, da ga moram praviti ponovo”, rekao je Stevo Selak.

Kolika je ljubav prema Rusji, dokazuje i to da je Stevo, kako tvrdi, preko ruskog ambasadora u BiH, Putinu poslao svoju “Knjigu života-uputstvo za upotrebu” koja je prevedena na ruski jezik. Već sutra, sprema se za Sloveniju, jer dolazi njegov idol, Vladimir Putin.

(ATV)