Magazin 02.04.2017.

Vikend poslastica u Banjaluci za ljubitelje pasa: Stotine posjetilaca divilo se pudlicama, labradorima, retriverima…

ČITANJE: 2 minute

Više od 100 rasa pasa iz cijele Evrope, prošetalo se za vikend prostorijama Banjalučkog velesajma i oduševilo stotine posjetilaca.

Bernardinci, pudle, frnacuski buldozi, sibirski samojedi, labradori, retriveri i mnogo drugh rasa na jednom mjestu učinili su ovaj vikend pravom poslasticom za ljubitelje pasa. Velesajmom je prošetalo više od 400 pasa, a po prvi put na našim prostorima pravdu su dijelila zvučna imena inostranih sudija, što je namamilo vlasnike ljubimaca iz cijele Evrope.

izlozba pasa banjaluka

Sibirski samojed Dona jedan je od nagrađenih pasa iz svoje rase, dok je mala Fila iz Banjaluke, dobila nagradu za najljepšeg mješanca.

mjesanac

– Ove nagrade puno znače našim učesnicima, jer sudije nam dolaze iz Rusije, Ukrajine, Litvanije i Poljske i oni su najeminentnije i najtraženije sudije u posljednje vrijeme. Ima i domaćih izlagača, ali više od 70 odsto naših učesnika su stranci. Zanimljivo je što nam se prvi javio čovjek iz Holandije, koji je doveo čak 13 svojih pasa, a ima ih iz ostalih dijelova Evrope – rekao je Siniša Danjko, predsjednik skupštine Kinološkog saveza Republike Srpske.

psi na izlozbi

Prethodna dva dana, koliko je sajam trajao, psima se divilo stotine posjetilaca, a kao uvijek kada su životinje u pitanju, najviše su uživali mališani.

– Neke od ovih pasa sam viđao samo na slikama, nikada uživo. Ovi mali su kao igračke, a ovih velikih se malo bojim, ali svi mi se sviđaju. Volio bih da i meni mama kupi jednog, pa da nekada i ja svog psa dovedem na ovako nešto – rekao je sedmogodišnji Uroš, govoreći da su psi iste rase blizanci.

psi izlozba

Kinološka poslastica bila je prilika da učesnici razmijene iskustva, vide kako izgledaju neke druge rase, ali i drugi psi iz istih rasa. Ako pitamo vlasnike pasa i one koji to tek planiraju postati, Banjaluka je za vikend bila centar Evrope.

kinoloska izlozba

Izložba je održana u organizaciji Kinološkog saveza Republike Srpske, a po odobrenju Međunarodne kinološke federacije FCI i KSuBiH.

Prilika za pomoć Sofiji

Kao i većina događaja prethodnih dana i ovaj „Banjaluka dog šou“ je bio dio akcije „Srcem za Sofiju“.

Tako su organizatori odlučili da sav novac koji su zaradili prodajom ulaznica doniraju za liječenje trogodišnje Sofije Mićević.

(EuroBlic)