Magazin 10.08.2016.

Volonteri „Plavog telefona“ se druže sa djecom i mladima

ČITANJE: 1 minuta

Volonteri savjetodavne linije za djecu „Plavi telefon“ 13. i 15. avgusta u periodu od 18h do 20h učestvuju na manifestaciji „Kreativni avgust“, koju organizuje „Zdravo da ste“.

Djeca i mladi će imati priliku da se na plaži iza dvorane „Obilićevo“ druže sa volonterima „Plavog telefona“, igraju ogromnim telefonom od stiropora, kao i da uživaju u balonu sa toboganom i košem za djecu uzrasta 6-7 godina. Balon sa toboganom i košem će biti postavljen 13. avgusta. Pored svega toga, oni će imati priliku da volontere pitaju sve što ih bude zanimalo i tako se bolje upoznaju sa njihovim radom.

Dok najmlađi budu uživali u igri, volonteri „Plavog telefona“ će njihovim roditeljima dijeliti promotivni materijal, te im objasniti svrhu postojanja ove linije i u kojim sve situacijama mogu da je pozovu. Zahvaljujući prijateljstvu sa kompanijom mtel, pozivi ka liniji su besplatni za cijelu BiH, bez obzira na mrežu. Rad ove linije podržavaju i kompanije Metromedia i Mediaboard koje širom BiH obezbjeđuju bilborde, siti lajtove i wifi bilborde za njenu promociju, dok su glavni medijski partner Nezavisne novine.

Tokom tri godine rada, „Plavi telefon“ je zazvonio više od 2.000 puta, a najveći broj poziva ticao se nasilja i zlostavljanja, ali i problema u odnosima sa vršnjacima ili članovima porodice. Liniju najviše zovu djeca i mladi, ali i roditelji koji ne znaju kako da se postave u određenoj situaciji, pa im je potreban savjet.

(MojKontakt)