Magazin 15.07.2016.

Vrapčići pjesmom rastjerali kišu

ČITANJE: 2 minute

“Vrapčići” su pjesmom rastjerali kišu! Ni tmurni oblaci, koji su se nešto prije tradicionalnog ljetnjeg koncerta najpoznatijeg dječjeg hora nadvili nad gradom, nisu uspjeli da pokvare atmosferu i ugođaj na tvrđavi Kastel.

Ljetnja pozornica bila je puna, a male zvijezde zasijale su na sceni u punom sjaju. Za 90 minuta, koliko je koncert trajao, u “Vrapčiće” se pretvorila i cjelokupna publika, koja je igrala i pjevala sa svojim mezimcima i njihovim idolima.

“Ti i ja”, “Trla baba lan”, “Babaroga”, samo su neki od hitova koji su mališani izvodili, a publika je imala priliku da čuje 22 pjesme, među kojima su bile i četiri nove, sa predstojećeg albuma koji je u pripremi.

Nesumnjivo, kao i sve ostale, i one su bile više nego dobro prihvaćene, a pjesma “Đačka ljubav” već se izdvojila kao hit.

Solista “Vrapčića” Teodora Barac, kao prava diva, dobila je cvijeće nakon izvedene kompozicije “Đačka ljubav” i “Prva ljubav”.

“Osjećala sam se sjajno. U publici su bili moji drugari iz škole, roditelji i komšije od kojih sam dobila i cvijeće. Volim kad imamo koncerte i nemam tremu da izađem pred publiku”, rekla je ova sedmogodišnja zvjezdica.

Sestra i brat Matea i Tomo Mišić, koji su u “Vrapčićima” već dvije godine, kažu da im je koncert bio fantastičan.

“Izvodila sam pjesmu “Moj tata, mornar stari”, a brat “Babarogu”. Bilo nam je lijepo, kao i svaki put i svi smo bili veseli i skupa pjevali”, kazala je Mišićeva.

Rukovodilac “Vrapčića” Branislav Đaković nije krio zadovoljstvo odzivom publike, ali i sjajnim nastupom hora.

“U toku i poslije ovakvih koncerata osjećam se kao dijete, ispunjeno i srećno. Divno je kad shvatimo da nas publika voli i zna sve naše pjesme. Insistiram da djeca pjevaju isključivo prave dječje pjesmice. Bilo nam je teško od naših 100 izabrati 22 numere kojima ćemo zadovoljiti želje publike, ali mislim da smo uspjeli”, rekao je Đaković.

“Vrapčiće” su kao gosti podržali članovi vokalnog ateljea “Mama voks”, a beskrajna radost na licima mališana iz publike bila je i kada su učestvovali u nagradnom takmičenju za najboljeg pjevača i plesača iz publike.

Planovi

Branislav Đaković je istakao da “Vrapčići” rade na novom albumu “Ljubav spasiće svijet”, koji će biti promovisan na decembarskom koncertu u dvorani “Borik”.

“Sada pravimo pauzu, a od septembra nastavljamo sa probama i audicijama za nove članove. Za sada imamo 85 “vrapčića”, a 60 njih je nastupilo na koncertu”, rekao je Đaković.

(Glas Srpske)