Magazin 30.09.2018.

VRPCU PRESJEKLI PROSLAVLJENI SRPSKI KOŠARKAŠ I RUKOMETAŠ U parku “Mladen Stojanović” otvoreni rekonstruisani sportski tereni

ČITANJE: 3 minute

U parku Mladen Stojanović, danas su otvoreni rekonstruisani sportski tereni za košarku, rukomet i mali fudbal.

Terene su svečano otvorili proslavljeni srpski sportisti – košarkaš Žarko Paspalj i rukometaš Ratko Nikolić, kapiteni reprezentacije u svoje vrijeme.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da je park Mladen Stojanović oduvijek bio omiljeno mjesto za okupljanje mnogih Banjalučana i da su sadražaji u parku obogaćeni i obnovljeni.

– Pored sportskih terena koje danas otvaramo, prošle godine smo, takođe u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, otvorili dječje igralište, osposobljena je fontana, a ove godine smo izgradili trim stazu oko cijelog parka. Ostaje nam još da uredimo društvene prostorije koje se nalaze u samom centru parka – rekao je gradonačelnik.

Radojičić je zahvalio kompaniji „Mocart“ što je obnovila i oživjela igrališta u najvećem banjalučkom parku, te podsjetio da je u okviru projekta izgradnje sportske infrastrukture u toku gradnja sportske dovrane na mjestu nekadašnjeg Šoping centra i najavio da su u planu još dvije fiskulturne dvorane na Laušu i Starčevici.

– Radimo i na projektu povratka sporta u škole, a ponosan sam što smo uspjeli dobiti Svjetsko prvenstvo u biciklizmu 2021. godine, što će biti jedan od najvećih sportskih događaja u našem gradu u proteklih nekloliko decenija. Kada je u pitanju saradnja sa društveno odgovornim kompanijama, do sada imamo izgrađenih 18 dječijih igrališta i u toku je gradnja još dva. Ovdje imamo obnovu sportskog terena, a neke kompanije su se odlučile za vrtiće – istakao je Radojičić.

Proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj, osvajač evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja, rekao je da je izuzetno srećan što je danas imao priliku da otvori obnovljene terene i da se druži sa najmlađima.

– Čuo sam od domaćina da se djeca ovdje okupljaju tokom cijelog dana i to najveća dobit iz ove priče. To meni čini posebno zadovoljstvo. Mi veoma moramo da vodimo računa o našim najmlađim. Promijenile su se životne navike i danas imamo manje mladih koji žele da se bave sportom. Zato moramo učiniti sve da ih privolimo da dođu na sportske terene – poručila je legendarna ljevica jugoslovenske košarkaške reprezentacije.

Kapiten rukometne reprezentacije SR Jugoslavije i Srbije i nekadašnji igrač banjalučkog Borca Ratko Nikolić, ocijenio je obnovu terena u Parku Mladen Stojanović fenomenalnim projektom, jer će mnogo značiti mladima koji žele da se bave sportom. On je dodao da danas postoje mnogo bolji uslovi za bavljenje sportom nego u vrijeme kada je on počinjao, te izrazio nadu da će i ovi tereni dati neke nove sportske veličine i reprezentativce.

Obnova sportskih terena u Parku Mladen Stojanović, pokrenuta je na inicijativu Savjeta MZ Rosulje, a kompanija “Mocart kladionice” je donirala 52.000 KM za ovaj projekat.

– Tereni za mali fudbal, košarku i rukomet u potpunosti su sanirani, uključujući izmjenu asfaltnog sloja, postavljanje novih ivičnjaka te zamjenu kompletne sportske infrastrukture – koševa, golova i zaštitne ograde.

Takođe, veoma značajno je i to što je postavljena rasvjeta pa će tereni biti korišteni u večernjim časovima – rekao je Siniša Mrkobrada, predsjednik Savjeta MZ Rosulje.

(Srpskainfo)