Magazin 09.12.2022.

Za cijelu porodicu: Edukativni program Nevid teatra o pravilnoj ishrani u Domu omladine

ČITANJE: 2 minute

Edukativni program o pravilnoj ishrani za cijelu porodicu u okviru projekta „Zdravi zabavnik Nevid teatra” biće održan 10. decembra u Domu omladine.

Riječ je o projektu koji organizuje Nevid teatar, a čiju realizaciju je podržao Grad Banja Luka.

-U cilju sticanja i očuvanja pravilnih prehrambenih navika, u prvom dijelu programa od 17.00 časova, biće održano predavanje na temu „Zašto je važna pravilna ishrana?” koje će voditi nutricionistkinja Dragana Žugić – navode iz Nevid teatra.

Kako su kazali, nakon predavanja, posjetioci će imati priliku da se takmiče i prošire svoja znanja o pravilnoj ishrani jer će biti organizovan edukativni kviz za cijelu porodicu, koji će voditi Marko Dukić i Dejan Andrić.

Drugi dio programa koji počinje od 18:30 časova rezervisan je za promociju ilustrovanog Zdravog zabavnika Nevid teatra.

Prema riječima organizatora ovaj zabavnik nastao je na osnovu najboljih pjesama Literarnog konkursa Nevid teatra za originalne pjesme o pravilnoj ishrani.

-Osim 40 pjesama koje je ilustrovao Marko Dukić, Zdravi zabavnik Nevid teatra sadrži i 60 zapažanja o pravilnoj ishrani koja su napisali banjalučki osnovci, jelovnik za sva godišnja doba, zdrave recepte, kao i dodatne zabavne činjenice i zanimljivosti o hrani. Takođe, na veb-stranici Nevid teatra biće dostupna i elektronska verzija Zdravog zabavnika Nevid teatra – poručuju iz Nevid teatra.

Oni su dodali da će radi promovisanja autorskog književnog stvaralaštva i stvaralaštva za djecu i tinejdžere u okviru programa biti organizovano i javno čitanje najboljih pjesama u kojem će 40 pobjednika Literarnog konkursa imati priliku da predstave svoje radove a tom prilikom biće im uručene i nagrade.

Važno je istaći da će do kraja implementacije projekta, Nevid teatar organizovati predavanje i edukativni kviz o pravilnoj ishrani i u četiri društvena doma Banjaluke: Ljubačevu (12. decembra), Verićima (14. decembra), Piskavici (15. decembra) i Zalužanima (17. decembra). U svakom društvenom domu početak programa zakazan je za 18.00 časova, osim u Zalužanima gdje program počinje u 17.00 časova.

E.M.