Magazin 29.12.2022.

Zadužbina “Petar Kočić Banja Luka – Beograd”: Prva knjiga na svijetu u 2023. godini

ČITANJE: 1 minuta

Već dvadeset i treću godinu Zadužbina “Petar Kočić Banja Luka – Beograd” objavljuje prvu knjihgu na svijetu u nastupajućoj godini po čemu je prepoznatljiva kod nas i u svijetu.

-Prva knjiga u svijetu u 2023. godini je monografsko izdanje na srpskom i engleskom jeziku dakle, dvojezično, priče „Jablan“ Petra Kočića.Povodom održavanja naše tradicionalne manifestacije Književna staza Djeda Mraza, ova nama draga knjiga već je na putu u selo Djeda Mraza u Laponiju, Finsku, gdje će mu na svečan način biti uručena –navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako je ovo prvi put u svijetu da se na ovakav način uručuje knjiga Djedu Mrazu, a sve sa ciljem uspostavljanja živih kulturnih mostova među svim narodima i državama.

-Prva knjiga na svijetu u 2023. godini na svečan način biće promovisana dans, 29. decembra 2022. godine u 12.00 časova ispred skulpture Majka i dijete kod ulaz u preduzeće „Elektrokraja“ Banja Luka – navedeno je.

Dodaju kako ovom prilikom biće izložene skulpture likova iz Kočićevih književnih djela koje je uradio čuveni francuski umjetnik Žoze Basta.

-U želji da građanima Banje Luke uljepšamo doček Nove godine, ovom prilikom slastičarna Manja uradila je veliku tortu u obliku knjige koju ćemo na promociji podijeliti prisutnim učesnicima i posjetiocima sa željom da nam nastupajuća godina bude srećna godina slatkog čitanja – poručili su organizatori.

E.M.