Magazin 31.03.2023.

Završen Keza fest u Domu omladine, publika gledala devet predstava

ČITANJE: 1 minuta

Predstavom „Magareće godine” DIS pozorišta mladih, u režiji Ognjena Bogdanovića u Domu omladine sinoć je završen „Keza fest”.

Prema tekstu Branka Ćopića predstava obiluje pošalicama i dosjetkama svojstvenim piscu optimizma, ali i dobrom energijom i odlučnošću mladih glumaca koji su dali snažan pečat djelu iz školske lektire.

Zanimljiv pristup reditelja Ognjena Bogdanovića učinio je predstavu dinamičnom, prožetu mladalačkom grajom, punom neočekivanih obrta, sa snažnim porukama koje zvone i traju.

Publika je dugotrajnim aplauzima nagradila glumce i ekipu predstave, a članovi žirija istakli su da im je žao što su „Magareće godine” igrane van konkurencije i što im nisu mogli dodijeliti nijednu od nagrada.

Najbolji utisak na žiri ostavila je predstava „Taksimetar” koja je urađena u koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i HK Travnik.

Proteklih sedam dana publika je imala priliku da vidi devet predstava iz Beograda, Tuzle, Zagreba, Bugojna, Konjica, Viteza, a u okviru festivala organizovane su i glumačke radionice.

Tokom svih festivalskih večeri u sali Doma omladine provijavala je izuzetna energija i entuzijazam kako pozorišnih stvaralaca, tako i publike. U holu Doma omladina postavljena je izložba radova mladih autora, a utiske o predstavama i festivalu posjetioci su ispisivali i po balonima što je dio kreativne ideje da i publika bude među učesnicima festivala.

Prema riječima idejnog tvorca festivala Novice Bogdanovića, misija organizatora DIS pozorišta mladih je da njeguje optimizam u pozorištu i da čuva uspomenu na nekadašnjeg mladog DIS-ovca Vladimira Kezića Kezu koji je nastradao u otadžbinskom ratu, a koji je bio dobri duh pozorišta, prenio je Glas Srpske.

(SB)

Oznake: Keza fest