Magazin 15.07.2016.

Završena 10. sezona Gradskog pozorišta Jazavac

ČITANJE: 1 minuta

Okončana je 10. sezona Gradskog pozorišta Jazavac koja je otvorena premijerom predstave Bračni par(astos) na otvaranju Međunarodnog festivala mladog glumca ZAPLET 07 i to 26.10.2015.

Sezona je završena najveselijim događajem u produkciji – Danima Studija Jazavac, prezentacijom rada svih grupa u Školi glume i govora.

U međuvremenu, na sceni je izvedeno 115 predstava u produkciji GP Jazavac. Premijerno su izvedene predstave Bračni par(astos) i Pidžama za šestoro na Večernjoj sceni, Kako su postale ružne reči i Pustolovine Boleta Komete(koprodukcija sa NEVID Teatrom) i BAM BAM na Sceni Studio Jazavac.

Ugostili su i deset predstava drugih pozorišta, a sami su gostovali pet puta. Takođe su organizovane četiri izložbe. Pružili su podršku u organizaciji Prvog Teatarfesta lica sa invaliditetom, Dana arhitekture, mnogobrojnih koncerata i humanitarnih događaja.

“S ponosom ističemo da je ovo sezona u kojoj smo odigrali najviše predstava – 120 i sezona u kojoj je naše predstave pogledalo najviše publike – 26 000” rekli su organizatori.

(banjaluka.com)