Magazin 06.03.2016.

Zemlja je šuplja i 6 drugih bizarnih teorija zavjere

ČITANJE: 2 minute
majkl dzekson
Ovo je sedam najčešćih teorija zavjere koje stalno kruže internetom i u koje ljudi, čini se, još uvijek vjeruju.

George Bush je imao zadatak uništiti SAD

Na brojnim portalima i po društvenim mrežama jedna od najraširenijih teorija zavjera je da je George Bush bio nacistička marioneta, te da je imao misiju uništiti Ameriku. Ta priča kruži jer je njegov djed Prescott Bush, inače nekad dugogodišnji američki senator, bio suvlasnik tvrtki koje su se obogatile zbog poslovanja s bivšim financijerima nacista. Da nije umro, navodno bi mu se sudilo zbog saradnje s nacistima, kao i zbog pomaganja nacističkog režima.

Iranci su ubili Michael Jacksona

Je li je smrt slavnog pjevača bila tragedija ili nešto više? Za one koji u svemu vide zavjeru, kralja popa je ubila iranska vlada kako bi skrenula pažnju s protesta protiv tadašnjeg predsjednika Mahmuda Ahmadinežada.

Amerika je na rubu drugog građanskog rata i Vlada zna sve o tome

Odsjek za domovinsku sigurnost je navodno kupio velike količine municije i napravio tajne kampove po cijeloj Americi. Prema tim pričama, po poljima u Georgiji zakopane su ogromne zalihe plastičnih kutija i kovčega.

Drugi svjetski rat je bio unaprijed organizovan

Kao i kod većine globalnih događaja, tako i za Drugi svjetski rat postoje brojne teorije zavjere. Jedna od popularnijih je da su Iluminati u dogovoru s medijima organizovali rat kako bi se ljudi uplašili, te kako bi ih svjetske sile mogle lakše kontrolirati i staviti u potčinjeni položaj.

Živimo u vremenskoj kocki

Svaki dan predstavlja zapravo četiri dana, koji se događaju istodobno.

Zemlja je šuplja

Sve što ste mislili da znate o geologiji je pogrešno. Zemlja je šuplja i krije tajne civilizacije. U Zemlju se navodno može ući kroz sjeverni i južni pol. Po teoretičarima zavjera, vanzemaljci koji su posjetili Zemlju zapravo ne dolaze iz neke druge galaksije, već iz šuplje planete u kojoj žive. Druga verzija ove zavjere je da nacisti žive u središtu Zemlje, jer su tamo  navodno pobjegli nakon Drugog svjetskog rata.

Međunarodni aerodrom u Denveru je sjedište novog svjetskog poretka

Ovaj aerodrom je proglašen kao aerodrom koji ima najbolju pistu za slijetanje i uzlijetanje. Prema nekim teorijama, upravo zbog toga predstavlja sjedište novog svjetskog poretka. Naime, kako kaže teorija, ako ste član neke svjetske elite, sigurno želite imati sjedište u blizini najboljeg aerodroma, kako biste mogli prvi pobjeći ukoliko dođe do neke katastrofe.

(Blic)