Magazin 09.03.2016.

Žene iz BiH vole putovati u Beč, Dubai…

ČITANJE: 2 minute
zena putovanje
Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, mnoge turističke agencije iz BiH imale su u ponudi putovanja kako u susjednu Hrvatsku, tako i u druge europske zemlje, ali i na daleka odredišta.

Zainteresovanost za ovakva putovanja je, kako kažu u turističkim agencijama, bila velika i zadovoljni su prodajom aranžmana.

Agencija Sol Azur & Buena Vista je jako zadovoljna aranžmanima koje je prodala za ovaj period. Grupe su otišle u Dubai, Moskvu, Istanbul, Veneciju, Toskanu i Beč, navodi komercijalista u toj agenciji, Maja Tuljković.

– Najjeftiniji aranžmani su bili Beč, Toskana i Venecija – 215 KM, a najskuplji Dubai oko 1.600 KM (7 dana). Među putnicima uglavnom je bilo više žena, a bilo je i organizovanih grupa iz firmi koje su odlučile proslaviti 8. mart zajedno na putovanju- kazala je Tuljkovićeva.

U agenciji Relax Tours kažu da su imali aranžmane za Istanbul, sjevernu Italiju i Dubai i da su zadovoljni prodajom.

– Najveći broj ljudi je išao u Dubai. Bilo je zainteresovanih i za Istanbul te autobusku turu za sjevernu Italiju (Ravena, Rimini, San Marino, Ferera). Autobuski aranžman za sjevernu Italiju je koštao 230 KM, a aranžman za Dubai oko 1.500 KM (8 dana)- rekao je referent u agenciji Relax Tours Edim Mostarlić.

Turistička agencija ARD Travel je imala više destinacija u ponudi i kako kažu, u ovoj agenciji zadovoljni su zainteresovanošću putnika.

– Imali smo više destinacija u ponudi, od europskih do izvaneuropskih tura, Madrid, Maroko, Andaluzija, Dubai. Što se tiče evropskih tura, to su bili Beč, Venecija, Budimpešta, Prag, Toskana, a cijene tura se kreću od 199 do 2.000 KM, koliko koštaju daleke destinacije- istakla je operaterka iz agencije ARD Travel Dženita Milavica.

– Svako je mogao izabrati putovanje koje mu odgovara i imali smo solidnu zainteresovanost-dodala je Milavica.

U agenciji Avio Express Travel su takođe imali putovanja povodom Dana žena, a to su Istanbul, hrvatsko primorje – Dubrovnik i Makarska, zatim evropska putovanja – Beč, Prag Budimpešta, Rim.

– Najjeftinije putovanje je bilo za Beč – 199, a najskuplje za Istanbul – 450 KM. Većinom se ove destinacije traže za 8. mart- saopšteno je iz pomenute agencije.

Portparol Turističke zajednice SŽ-a Asja Hadžiefendić-Mešić kazala je kako 8. 3. nije datum kada dolazi do nekih većih turističkih posjeta Sarajevu.

– Niti se na taj način organizuje nešto posebno niti na taj način Sarajevo nešto nudi. Mi do sada nismo primijetili da se u Sarajevu dešava nešto specifično tim povodom- kazala je Hadžiefendić-Mešić.

(Agencije)