Magazin 07.08.2016.

“Žikina šarenica” danas u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Snimanje popularne televizijske emisije “Žikina šarenica” najavljeno je za danas, na plaži Zelena ispod tvrđave Kastel u Banjaluci, a emisija će biti direktno emitovana na Radio-televiziji Srbije i Radio-televiziji Republike Srpske.

Ovo je drugi put da se “Šarenica” snima u Banjaluci. Učesnici emisije su banjalučki sportisti, muzičari, ribari, kuvari, predstavnici grada, saopštili su iz TOBL-a.
Ljetni karneval “Žikine šarenice” obradovao je juče građane Prijedora, koji su se okupili na malom gradskom trgu kako bi uživali u nastupima brojnih talentovanih sugrađana. Bila je to i prilika da se gledaoci RTS-a upoznaju sa bogatstvom kulture i folklora koji se njeguje u našem Potkozarju.

Kiša i ružno vrijeme nisu spriječili brojne Prijedorčane da uživaju u jednoj od najdugovječnijih i najgledanijih emisija Radio-televizije Srbije. Brojna kulturno-umjetnička društva, solisti, grupe, sportisti, umjetnici, ali i predstavnici gradske uprave bili su neizostavni dio ovog izdanja “Žikine šarenice” sa ciljem da Prijedor predstave u najljepšem svjetlu.

(RTRS)