Magazin 28.02.2016.

Zlatne maline: “Pedeset nijansi sive” najgori film u prošloj godini

ČITANJE: 1 minuta
zlatna malina
Filmski hit “Pedeset nijansi sive” je “trijumfovao” na dodjeli američke nagrade “Zlatne maline”, koja se dodjeljuje najgorim filmskim ostvarenjima u prošloj godini.

Adaptacija erotskog romana britanske spisateljice E.L. Džejms sinoć je u Los Anđelesu dobila čak pet “Zlatnih malina”, uključujući onu za najgori film, koji je podijelila sa filmom o superherojima “Fantastična četvorka”, prenijela je agencija AP.

“Pedeset nijansi – siva” je takođe dobio “nagrade” za najgori scenario, najgoreg glumca – koja je otišla Džejmiju Dornanu i za najgoru glumicu – dodijeljena Dakoti Džonson, a njih dvoje su dobili nagradu i za najgori par.

Osim što je proglašen za najgori film, “Fantastična četvorka” je dobila “Zlatnu malinu” i za najgori rimejk i za najgoreg režisera, koja je dodijeljena Džošu Trenku.

Nagradu za najgoreg glumca u sporednoj ulozi dobio je Edi Redmejn za film “Jupiter – uzdizanje”, iako je prošle godine dobio Oskara za ulogu naučnika Stivena Hokinga u filmu “Teorija svega”.

Silvester Stalone, koji je ove godine nominovan za Oskara za reprizu uloge Rokija Balboe u filmu “Krid”, dobio je “Zlatnu malinu za iskupljenje”, koja se dodjeljuje ranijim dobitnicima te nagrade za nove uloge koje su oživjele njihovu karijeru.

(Agencije)