Magazin 16.03.2016.

9 nevjerovatnih slučajnosti koje su se zaista desile

ČITANJE: 3 minute
slucajnost
Zamislite da pogodite dvije Loto kombinacije istovremeno? Malo je vjerovatno, zar ne?

E, pa upravo to je uradila Morin Vilkoks 1980. godine igrajući lutriju u Masačusetsu i Rod Ajlandu. Nažalost, pogodila je obje dobitne kombinacije, ali na pogrešnim tiketima.

Tsutomu Jamaguči je 6. avgusta 1945. godine bio na poslovnom putu u Hirošimi gdje je na samo 3 kilometra od njega eksplodirala atomska bomba. Preživio je ali uz opekotine, oštećene bubne opne i povrede. A onda se 9. avgusta vratio u svoj rodni grad. Nagasaki. Tu je bio na 2 kilometra od eksplozije nove atomske bombe. I nju je preživio.

Ne baš poznati Morgan Robertson napisao je knjigu o nesreći broda Titan, 14 godina prije potapanja Titanika. Robertson je svoj Titan opisao kao najveći prekookeanski brod, a dodao je i “nepotopljiv”. Što su sve opisi karakteristični za Titanik. Oba broda su bila iste dužine, u vlasništvu britanskih kompanija i oba su potonula pošto su udarila u santu leda u Atlantiku. Ali autor knjige nije baš sve pogodio. On je napisao da je Titan udario u santu leda 400 milja od Njufaundlenda pri brzini od 25 čvorova, dok je pravi Titanik zaista udario u santu leda 400 milja od Njufaundlenda pri brzini od 22.5 čvorova.

Djevojčica po imenu Lora Bakston je napisala svoje ime na balonu i pustila ga niz vjetar. Pronašla ga je druga devojčica po imenu Lora Bakston. Obje su imale istu boju očiju i iste ljubimce: labradora, zeca i hrčka. Od tada su nerazdvojne.

Dvojica blizanaca su razdvojeni na rođenju. Obojica su dobili ime Džim – Džim Luis i Džim Springer. Prvi put su se vidjeli i upoznali nakon 39 godina. Obojica su se dva puta ženili. Prva žena obojici se zvala Linda a druga Beti. Obojica su imali sina po imenu Džejms Alen. Obojica su radili kao zamjenici šerifa. Pili su isto pivo, pušili iste cigarete i vozili isti model Ševrolea.

Šansa da vas pogodi meteor je zaista mala. A vjerovatno nikome se to nije desilo dva puta. Osim Radivoju Lajiću iz Bosne. Koga su meteori pogodili nevjerovatnih 6 puta. Radivoje je sačuvao svih 6 kamenčića i za sve je dobio potvrdu da ne potiču sa Zemlje. A pošto je tačna šansa da vas jedan meteor pogodi 20 triliona prema 1, sasvim je jasno da Radivoje iz nekog razloga žešće ‘nervira’ vanzemaljce.

Sunce je 400 puta veće od mjeseca. Uz to je tačno 400 puta dalje od Zemlje. Zbog čega se prilikom pomračenja savršeno preklapaju. Što je potpuno nevjerovatna slučajnost. Sestre Šejla Ventvort i Doris Džin Hol su istog dana u isto vrijeme odlučile da posjete jedna drugu. Krenule su istim putem, sudarile se i poginule. Vozile su identičan model Džipa.

Edgar Alan Po je objavio knjigu “Avanture Artura Gordona Pima” u kojoj opisuje brod u nevolji na kome posada ostaje bez hrane. Gladni i napušteni odlučuju da pojedu brodskog malog od palube po imenu Richard Parker. 46 godina kasnije, zaista se dešava nesreća na brodu poslije koje su mornari pojeli Ričarda Parkera. Obojica su imali 17 godina.

(Dominomagazin.com)