Magazin 07.03.2017.

Albina Smajlović dostojanstveno debitovala u Pučinijevoj operi

ČITANJE: 1 minuta

Glas soprana Albine Smajlović jedan je od onih zbog kojih publika, najčešće u Banskom dvoru Kulturnom centru, ne štedi dlanove, a ništa drugačije nije bilo ni u Firenci, gdje je proteklog vikenda dostojanstveno debitovala u naslovnoj koncertnoj ulozi Pučinijeve opere “Sestra Anđelika” na Konzervatorijumu “Luiđi Kerubini”.

Saradnja i poznanstvo sa pijanistkinjom Gajom Palesati, koja se nije dvoumila kada je Smajlovićeva u pitanju, bila je presudna za njen nastup u Firenci.

Sveukupno nosim lijepe utiske, ali u trenucima malodušnosti pomislim da sam neka mjesta mogla bolje otpjevati, dati više. A možda i nije malodušnost već zdrava samokritičnost. Reakcije su bile veoma fine, neke kritike mi mnogo znače, pogotovo od maestra Andreja Severija, koji je s nama radio, jer su veoma bitne da upravo dijelove u operi dovedem u stanje koje će zadovoljiti i mene i sve ostale – ispričala je Smajlovićeva za “Glas Srpske” po povratku u Banjaluku.

Poslije uspješnog koraka na evropskoj sceni neki dalji planovi, priča operska pjevačica, su izvjesni.

– Što se tiče koncerta u Banjaluci, mislim da će se desiti u maju s dragom mi Dunjom Janković, ali ovaj put nešto malo drugačije. To neka bude iznenađenje – najavila je talentovana Smajlovićeva.

(glassrpske.com)