Magazin 19.02.2017.

Aleja ljubavi na Trešnjiku

ČITANJE: 1 minuta

Incijativa građana Rekreativna zona i domaći trgovački centar “Tropic” danas su na izletištu Trešnjik sa sugrađanima organizovali akciju “Aleja ljubavi”, koja je imala za cilj pošumljavanje ovog izletišta sadnicama četinarskog drveta tuje.

“U toku februarske ‘Tropicove’ akcije ‘Volim da volim’, posvećene mjesecu ljubavi, imali smo nekoliko aktivnosti, a u okviru društveno odgovornog poslovanja naša firma je zajedno s građanima odlučila da sadnice čempresa iz Aleje ljubavi, koje su za Dan zaljubljenih bile postavljene na šetalištu između Banskog dvora i Skupštine grada, zasadi na ovom poznatom izletištu.

Cilj akcije je izražavanje ljubavi prema bližnjima, gradu i očuvanju životne sredine i prostora rekreativne zone, a prikupljena simbolična sredstva biće donirana Odredu izviđača ‘22. april’ iz Banjaluke”, kazala je Aleksandra Marković, portparol TC “Tropic”.

Tihomir Dakić, član Rekreativne zone, rekao je da je, iako im vrijeme ovom prilikom nije išlo na ruku, posađeno oko 150 sadnica četinarskog drveta tuje, koje će spriječiti posjetioce da automobilima ulaze na ovo izletište.