Magazin 03.03.2017.

Američki mjuzikl u Dječijem pozorištu RS

ČITANJE: 1 minuta

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini, Delfin šou Univerziteta Nortvestern iz Čikaga i Dječije pozorište Republike Srpske predstavljaju komični rok mjuzikl Mali dućan strave koja će se održati 20. marta u 20 časova.

Od nagrađivanog tima autora Alana Menkena i Hauarda Ašmana, kompozitora i tekstopisca Male sirene i Ljepotice i zvijeri, a u režiji Megi Monahan u Dječije pozoriste Republike Srpske dolazi Mali dućan strave, rok mjuzikl o siromašnom mladiću Simoru Krelbornu koji radi u cvjećari i sanja o boljem životu sa svojom tajnom simpatijom Odri. Kada Simor otkrije egzotičnu biljku i preko noći postane poznat, počinje da vjeruje da je konačno našao pravi put do Odrinog srca, ali i ne sluti da biljka ima sopstveni mozak i da kuje tajni plan da zavlada svijetom.

Rok muzika 60-ih, komični likovi i talentovana mlada američka postava direktno iz Čikaga oduševiće publiku svih uzrasta.

Svoje prvo izvođenje, u okviru turneje u Bosni i Hercegovini, Mali dućan strave imaće na sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Pozorišni program Univerziteta Nortvestern iz Čikaga, koji ove godine slavi 75 godina postojanja, svrstava se među deset najpoznatijih u svijetu, a pozorišnoj i filmskoj sceni dao je mnoga poznata imena kao što su Voren Biti, Čarlton Heston i Dejvid Švimer.

Mali dućan strave izvodi se uz poseban dogovor sa agencijom MTI.

(Srpskacafe.com)