Magazin 07.03.2017.

Bakice kraljice na jedan dan

ČITANJE: 2 minute

Osmijeh i zadovoljstvo zbog pažnje koju su dobile krasili su juče lica desetak bakica korisnica Dnevnog centra za stare osobe, koje su učenice Tehnološke škole uljepšavale povodom današnjeg praznika – Međunarodnog dana žena.

Oduševljene bakice priznale su da su se, kada su ih učenice našminkale i sredile, osjećale kao kraljice barem na jedan dan.

Dubravka Milobara, predsjednica Upravnog odbora Udruženja Dnevnog centra za stare osobe, rekla je da ovo udruženje, koje postoji već 12 godina, broji oko 50 korisnika, te da su prvi put organizovali ovakvu aktivnost.

“Mi u Udruženju obilježavamo sve praznike, i vjerske i državne, a ovaj put smo odlučili da Međunarodni dan žena obilježimo tako da se učenici Tehnološke škole u sklopu svoje prakse druže sa korisnicama ovog centra i uljepšavaju ih, i ovo je plemenita ideja”, istakla je Milobara.

Nevenka Plemić (81), korisnica ovog centra, koja je dobila piling ruku i lakiranje noktiju, rekla je da je prezadovoljna ovim gestom.

“Nikad ne koristim mnogo šminke, ali ovaj put sam odlučila da mi učenice nalakiraju nokte i da me malo više našminkaju. Fin je osjećaj kad neko brine za vas”, istakla je Plemićeva.

bake osmi mart

Za Mirelu Zečević, učenicu trećeg razreda Tehnološke škole, ovo je prelijep način da se uljepša barem jedan dan korisnicama ovog centra. S njom su se složile i ostale učenice, koje su ih frizirale i šminkale.

Mirjana Vlačić, profesorica praktične nastave u Tehnološkoj školi, kazala je da su sa velikom ljubavlju došli u ovaj centar povodom 8. marta.

“Sljedeći put kad budemo dolazili dogovorićemo se s osobljem kako bismo uljepšali dane korisnicima Centra. Došlo je pet učenica smjera frizer i četiri učenice smjera kozmetičar. Voljeli bismo da budemo česti gosti ovog centra”, istakla je Vlačićeva.

Gestom učenica, ali i frizurom koju je dobila zadovoljna je i Milka Trivić (62), korisnica ovog centra, koja je istakla da im ovo puno znači.

“Ovo posebno znači za nas koje smo nekad radile i sad više ne radimo. Mi volimo pažnju, a ovo je dokaz da neko misli i na nas. Djevojke su dobro uradile svoj posao i ja sam jako zadovoljna frizurom”, rekla je Trivićeva.

(Nezavisne)