Magazin 13.02.2017.

Balerine iz Banjaluke plasirale se u finale svjetskog kupa

ČITANJE: 1 minuta

U Zenici je protekog vikenda održano kvalifikaciono takmičenje za finale prestižnog takmičenja ’’Dance World Cup’’ koje će se ove godine održati u Offenburgu.

Obrazovno-vaspitna ustanova ’’Prva baletska škola’’ Banja Luka je ostvarila izuzetan uspjeh, pošto su Darija Vilvok i Iva Savić, osvojile prvo mjesto u kategoriji duo klasičan balet (do 13 godina) i Darija Vilvok je osvojila 2.mjesto u kategoriji solo klasičan balet (do 13 godina).

Darija Vilvok je dobila specijalnu nagradu žirija i besplatno učešće na finalu kupa krajem juna ove godine, u Njemačkoj.

Žirijem je predsjedavao Džon Grimšou iz Velike Britanije, a pored njega sudije su bile iz Škotske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

’’Uspjeh je veći, ako se uzme u obzir da naša škola postoji nepune tri godine’’, istakla je direktorica Škole Aleksandra Srdić, koja je naglasila da je, ipak, ove školske godine glavni cilj realizacija baletske predstave u maju mjesecu, kao i uspješan završetak školskih obaveza, predviđenih nastavnim planom i programom.

(Kontakt)