Magazin 01.03.2017.

Banjalučani oduševljeni filmom “Na mliječnom putu”

ČITANJE: 1 minuta

Dugo očekivano ostvarenje „Na mliječnom putu“, scenariste i reditelja, a ovaj put i glavnog glumca Emira Kusturice, prikazan je u prepunom multipleksu „Palas“, u Banjaluci.

Iako je najavljivano da će na premijeri biti i Sloboda Mićalović, njeno prisustvo je izostalo. Kusturica je rekao da je film rađen tri godine u teškim okolnostima.

– Ideja je bila da pejzaš govori više o likovima u unutrašnjem sadržaju likova nego ono što oni izgovore rečju. To je inače stari patent koji je sada proradio, rekao je Kusturica. Kroz film se provlače tri istinite priče.

– Prva je biografija žene koja je bežala od genrala SFOR-a, koji je bio zaljubljen u nju. Druga je o Srbinu iz Konjica, koji je terao ovce u minsko polje da bi ga prešao i treća o čoveku iz Avganistana, koji je preževo zahvaljujući tome što je hranio zmiju, objašnjava Kusturica.

Banjalučka publika nije krila oduševljenje njegovim novim ostvarenjem.

– Na mene je film ostavio izuzetan utisak. „Na mliječnom putu“ još jednom pokazuje besmrtnost dela našeg proslavljenog reditelja. Najviše mi se dopala mekoća i jednostavnost kojima on prikazuje taj katastrofalni segment rata, rekao je jedan od gledalaca.

(Blic)