Magazin 05.02.2017.

Banjalučanka Vesna Vučić starim škrinjama vraća sjaj

ČITANJE: 2 minute

Banjalučanka Vesna Vučić tehnikom dekupaž uspijeva starim stvarima koje su izgubile sjaj dati novi izgled i vraća ih ponovo u život. Ovom tehnikom se počela baviti prije tri godine kada je zbog bolesti morala prestati raditi posao frizera.

“Kada sam ostala bez posla, tražila sam nešto čim bih se mogla baviti, a da moja kreativnost dođe do izražaja, pa sam zbog toga počela da se bavim dekupažom. Najviše su mi pažnje privukle neobične četke i ogledalca i na njima sam prvobitno i počela da radim”, istakla je Vučićeva.

Dodaje da je u radnji koja prodaje repromaterijal za dekupaž i ostale kreativne tehnike naučila osnovne korake kako da se bavi ovom neobičnom, ali interesantnom tehnikom.

20170203151919277116

“Igram se bojama i najviše volim starim stvarima kao što su kutijice, ta-bakerice i ogledala koje su naše bake i djedovi koristili da vraćam stari sjaj sa malim doradama”, pojasnila je ona.

Ističe da ovaj posao nije težak, već zahtijeva dosta kreativnosti i mašte, ali i ljubav prema tome što radiš.

“Najčešće radim satove, ogledala i stare ukrasne škrinje, ali i lampe. Najveći projekat koji sam radila ovom tehnikom je kuhinjski sto za jednu porodicu i ispalo je prelijepo, zadovoljni su jako i dalje ga koriste i donose mi razne stvari da ih ukrašavam”, istakla je Vučićeva.

Dodaje da se najčešće naručuju kutijice za nakit, ramovi za slike i ogledala sa četkom, koji se poklanjaju za rođendane ili neke posebne prilike.

20170203151854645900

“Cijene određujem prema materijalu koji koristim, te u zavisnosti da li predmet sama kupujem ili ga klijent sam donese, pa se one kreću od 10 maraka pa naviše. Neke velike zarade nema, jer je novčana situacija kod nas na lošem nivou, pa kada samo pokrijem troškove za materijal, zadovoljna sam, jer ljubav prema ovom poslu je ta koja me navodi da se bavim ovim”, kaže Vučićeva.

(Nezavisne)