Magazin 09.02.2017.

Ciklus radionica u banjalučkom klubu “Prostor”

ČITANJE: 2 minute

U Art klubu “Prostor” 15. februara počeće ciklus kreativnih radionica, koje će polaznicima omogućiti da se upoznaju sa svim oblastima kulturno – umjetničkog djelovanja.

Već na početku, prema riječima predsjednice “Prostora” Ene Mitrovske, biće organizovane dvije radionice. Prva je “Glumačka terapija” koju vodi Danka Žugić, a druga radionica kreativnog pisanja “Lola”, sa Brankicom Raković, urednicom magazina “Lola”.

– Gluma je izuzetno sredstvo za otključavanje onih dijelova ličnosti kojih se plašimo pred sobom i drugima. Sve što ne bismo mogli reći u svoje ime, imamo pravo i slobodu da kažemo na sceni. Polaznici će imati priliku da bolje upoznaju sebe kroz učenje glumačkog zanata, koji će postati sredstvo za kreaciju ličnih ispovijesti. Radionice će se održavati dva puta sedmično u trajanju od 90 minuta – rekli su u “Prostoru”.

“Lolina radionica”, kako dodaju, namijenjena je za sve one kojima je kreativno pisanje zanimljivo, žele da zavire u proces nastajanja nestandardnih tekstova, da čuju nešto više o pisanju od ljudi sa dugogodišnji iskustvom. Tokom radionice polaznici će imati priliku da se sretnu sa poznatim imenima iz svijeta blogova, novinarstva, kolumni i knjiga.

ena mitrovska prostor

– U periodu od 15. marta do 15. aprila organizovaćemo kurs fotografije koju će voditi Tajana Dedić Starović, te radionicu stripa i ilustracije na kojoj će sa polaznicima raditi Mile Mićić. Planiramo i radionice osnove slikarstva sa akademskim slikarom Selverom Begićem, te redizajn i bodi art koju će voditi Tihana Todić. Pored ovih mjesečnih, imaćemo vikend radionice kolaža, izrade maski, slatkiša, dizajn majica i slično – kaže Mitrovska.

Polaznici će na kraju dramske radionice imati predstavu koja će biti prikazana široj javnosti. “Lolina radionica” će izabrati najbolji tekst i objaviti, a proizvodi ostalih vizuelnih radionica biće predstavljeni u okviru zajedničkih izložbi. Cijena “Loline radionice” je 40 KM, a sve ostale su 35 KM.

Mladi i savremena umjetnost

“Prostor” od osnivanja nudi mogućnost za promociju likovne umjetnosti, književnosti, projekcije filmova, performansa, kao i svih drugih vidova savremenog stvaralaštva.

– Kroz godinu dana uspjeli smo da ujedinimo sve vrste umjetnosti i time zainteresujemo veliki broj mladih za stvaralački rad – kaže Mitrovska.

(blic)