Magazin 12.03.2016.

Dubrovnik centar galaksije za Ratove zvijezda

ČITANJE: 1 minuta
dubrovnik
Snimanje holivudskog megahita “Ratovi zvijezda” počelo je u Dubrovniku. U četvrtak uveče su pale prve klape za osmi dio čuvene svemirske sage, a snimaće se na nekoliko lokacija u Starom gradu narednih osam dana.

Na Stardunu je već postavljen dio scenografije i opreme, ali snimanje je zatvoreno za javnost.

Preduzete su velike mjere obezbjeđenja posebno u večernjim satima, za vrijeme snimanja. Dubrovnik je uz posebne kulise, opremu, svjetlosne efekte postao filmski centar galaksije. Ali i centar gdje su se okupili ne samo fanovi “Ratova zvijezda” iz cijelog svijeta, nego i brojni radnici i obezbjeđenje. I u petak se dopremala i montirala posebna scenografija, kako bi sve bilo spremno za snimanje, a u večernjim satima najpoznatija dubrovačka ulica, Stradun postaje potpuno zatvorena za javnost.

Trgovine rade skraćeno, ugostiteljski objekti takođe. Dubrovčani se ne bune, jer kažu ovo je najbolja reklama. Brojne filmadžije i turisti samo zbog ovog snimanja su došli, mimo sezone, u Dubrovnik. A turistima ni kiša nije mogla pokvariti doživljaj. Bilo da su tu samo zbog filma ili ljepota Dubrovnika.

U strogoj tajnosti drže se i imena glumaca, koji bi se narednih dana mogli pojaviti na snimanju. Nikom od radnika na setu nije dozvoljeno nikakvo iznošenje podataka u javnost.

Otežavajuća okolnost za brojne novinarske ekipe, koje izvještavaju iz Dubrovnika. Ekipa “Ratova zvijezda” u Dubrovniku ostaje do 17. marta.

Osim Dubrovnika osmi dio najpoznatije svemirske priče snimaće se na još nekoliko lokacija širom svijeta.

(Agencije)