Magazin 05.03.2017.

(FOTO) Mjuzikl iz Čikaga u Dječijem pozorištu 20. marta

ČITANJE: 2 minute

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini, Delfin šou Univerziteta Nortvestern iz Čikaga i Dječije pozorište Republike Srpske predstavljaju komični rok mjuzikl Mali dućan strave koja će se održati 20. marta u 20 časova.

mjuzikl scena

Od nagrađivanog tima autora Alana Menkena i Hauarda Ašmana, kompozitora i tekstopisca Male sirene i Ljepotice i zvijeri, a u režiji Megi Monahan u Dječije pozorište Republike Srpske dolazi Mali dućan strave, rok mjuzikl o siromašnom mladiću Simoru Krelbornu koji radi u cvjećari i sanja o boljem životu sa svojom tajnom simpatijom Odri. Kada Simor otkrije egzotičnu biljku i preko noći postane poznat, počinje da vjeruje da je konačno našao pravi put do Odrinog srca, ali i ne sluti da biljka ima sopstveni mozak i da kuje tajni plan da zavlada svijetom.

mjuzikl glumci

Rok muzika 60-ih, komični likovi i talentovana mlada američka postava direktno iz Čikaga oduševiće publiku svih uzrasta.

Prema ovom scenariju 1960. godine je snimljen i film, koji je takođe doživio veliki komercijalni uspjeh i bio je uglavnom hvaljen.

Kritičar Džejms Berardineli je jednom prilikom napisao: “Ja sam vidio puno mjuzikla (vjerovatno više nego većina ljudi mlađih od 50 godina), a malo njih je toliko živahno i zabavno kao ‘Mali dućan strave'”.

Originalni mjuzikl “Mali dućan strave” bio je prvi put postavljen na Brodveju 1982. godine i prikazivao se više od pet godina u pozorištu “Orpheum”.

mjuzikl mali ducan

Svoje prvo izvođenje, u okviru turneje u Bosni i Hercegovini, Mali dućan strave imaće na sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

mjuzikl djecije pozoriste

Pozorišni program Univerziteta Nortvestern iz Čikaga, koji ove godine slavi 75 godina postojanja, svrstava se među deset najpoznatijih u svijetu, a pozorišnoj i filmskoj sceni dao je mnoga poznata imena kao što su Voren Biti, Čarlton Heston i Dejvid Švimer.

mjuzikl scene

Mali dućan strave izvodi se uz poseban dogovor sa agencijom MTI.

(ATV)