Magazin 05.03.2017.

(FOTO) Zalutajte u svijet unikata kreativne Banjalučanke

ČITANJE: 2 minute

Istražujući banjalučku ponudu unikatnih poklona za 8. mart naletjeli smo na neobičnu radionicu nazvanu „Lutajuća kreacija“. Riječ je o radionici raznolikog vanserijskog nakita koju je nedavno pokrenula mlada Banjalučanka, Dragana Kuzmanović.

S obzirom da su njene kreacije nešto nesvakidašnje, najviše nas je zanimalo otkud uopšte pomisao da stvara takvo nešto.

„Iz razloga što sam veliki zaljubljenik u unikatni nakit koji se ne može kupiti u svakoj prodavnici i što nakon duge potrage nisam pronašla, prije svega, prstenje kakvo sam zamislila, upustila sam se u novu avanturu. Sve te zamišljene ideje nastojala sam nekako realizovati“ rekla je Kuzmanovićeva.

unikatno prstenje

Nakon što je u svojim ogrlicama i prstenju oživjela razne slike, natpise i biljke, oživjela je i velika interesovanja za ovakav vid umjetnosti.

„Odmah na početku, ponosno noseći svoje kreacije izazvala sam veliko oduševljenje kod porodice i prijatelja i naravno, dobila brojne zahtjeve da i njima napravim nešto slično. Kasnije sam oglašavajući se na Instagramu odlučila da svojim radom učinim srećnim i sve druge ljude koji prepoznaju ljepotu „Lutajuće kreacije“.

unikatna ogrlica

Kuzmanovićeva inspiraciju pronalazi u prirodi i u motivima ukrasa gotskog stila. Takođe, ona teži da podari živost svakom detalju koji iskoristi pri izradi i tako napravi nešto dinamično ali i jedinstveno. Tokom izrade unikata koristi kristalnu smolu, polimernu glinu i sve ostalo što privuče pažnju i učini joj se lijepim za ukrašavanje određenog komada.

„Najviše vremena oduzima sušenje kristalne smole koje zahtijeva dva do tri dana i oblikovanje polimerne gline koje može da postane zamorno ukoliko nakon nekoliko pokušaja ne dobijete željene oblike” rekla je Dragana.

ogrlica unikat

„Lutajuću kreaciju“ najviše vole dame koje žele da se izdvoje iz mase žena sa ustaljenim nakitom, odnosno one koje svojim stilom nastoje očarati druge jedinstvenošću.

„Osim što se naručuju već postojeći komadi, mnoge žene izrazile su želje da im napravim ono što su one zamislile. Tako sam već, iako u kratkom periodu postojanja radionice, radila motive suncokreta i leptira koji su zapravo plodovi mašte naših pratilaca.“

unikatni prsten

Osmomartovska ponuda

Za dolazeći 8. mart, Dragana je pripremila razna iznenađenja, a jedno je otkrila za www.Banjalučanke.com. Kupovinom bilo koje ogrlice ostvarujete 30% popusta na prsten po vašem odabiru.

Stoga, ako vam je dosadio klasičan nakit koji se može pronaći na „svakom koraku“ i ukoliko imate potrebu da se izdvojite iz utopije ljudi identičnog stila zavirite na Facebook ili Instagram stranicu „Lutajuća kreacija“  i pronađite nešto kreativno za sebe.

nakit
prsten

Jer, kako je rekla Koko Šanel: „Da biste bili nezamjenjivi, uvijek morate biti drugačiji.“

(Banjalučanke)