Magazin 14.03.2016.

Ispovijest sponzoruše: Pribjegla sam ovom zanatu i ne kajem se!

ČITANJE: 3 minute
sponzorusa
U Americi i Velikoj Britaniji sve veći broj djevojaka živi uz pomoć bogatih sponzora. Većina pronalazi sponzora putem sve popularnije web stranice Seeking Arrangement, a mnoge od njih priznaju da je to jedini način na koji uspijevaju pokriti troškove života tokom studija.

27-godišnja Lara za Times je otkrila kako izgleda život “sponzoruše”, koja zarađuje izlascima sa bogatim starijim muškarcima.

Lara je apsolvent, a dosad je promijenila 10 sponzora. U posljednjeg se zaljubila i sada su, kaže, u srećnoj vezi.

-Život u Londonu je užasno skup, a još moram da otplatim i studentski kredit od 40 hiljada funti. Zato sam otišla na Seeking Arrangement. Nisam znala šta da očekujem, ali ne smijete muškarcima dozvoliti da vide vaš strah. Morate kontrolisati stvari, inače bi mogli da vas iskoriste. To vrijedi za obe strane- kaže Lara.

Prema Seeking Arrangement stranici, djevojke mogu mjesečno da “zarade” i 3000 funti, uz skupe poklone, šoping i večere. Alli Lara tvrdi da je jako važno imati realna očekivanja i paziti da je svima jasno što dobijaju ovakvim odnosom.

-Pretpostavljam da većina muškaraca očekuje da će se prije ili kasnije seksati sa vama, ali i sama stranica upozorava da morate u startu odrediti pravila oko toga. Ja sam se pod uticajem alkohola ljubakala sa nekima od njih, ali nikad nisam otišla u krevet sa sponzorom. Ne zanima me koliko novca imaju, zanima me samo koliko su darežljivi- objašnjava Lara.

Njene “veze” sa sponzorima uglavnom su trajale nedeljama, a najskuplji poklon koji je dobila bila je skulptura vrijedna 3000 funti. Primijetila je u jednoj galeriji, a sponzor joj je potom poklonio za rođendan.

Zbog njenog “posla”, kaže, zadirkuju je njeni muški prijatelji, ali to joj ne smeta previše. Naprotiv, podstiče i svoje prijateljice da pokušaju da zarade novac na sličan način.

-Momci me uvijek pitaju da li su ti tipovi čudaci koji samo žele seks, ali ja im kažem da je poenta u tome što možeš kontrolisati situaciju i izvući korist iz nje, bez neželjenih kompromisa- zaključuje studentkinja.

Lara je trenutno u srećnoj vezi sa svojim posljednjim sponzorom, 36-godišnjim ekonomistom. Iako tvrdi da njihov odnos više nema veze sa načinom na koji su se upoznali, on joj i dalje daje 1000 funti mjesečno za otplatu studentskog kredita, a na njegov račun putuju i na egzotične destinacije poput Tajlanda ili Šri Lanke – po mjesec dana za svaki od njih.

Lara kaže da je o tome ranije mogla samo da sanja i da nikada nije bila srećnija nego danas.

-Sve se danas radi putem interneta. Preko interneta kupujete, rezervišete apartman ili hotelsku sobu, plaćate račune, upoznajete ljude. Šta je loše u ovome? To je sastanak na koji ne morate ništa platiti i ništa učiniti, a još dobijete i poklon- kaže ova studentkinja.

(B92)