Magazin 01.03.2017.

Kaliopi se družila sa učenicima škole modernog pjevanja „Mama Vox“

ČITANJE: 3 minute

Školu modernog pevanja „Mama Vox“, u Banjaluci, nedavno je posjetila Kaliopi, makedonska pjevačica, koja je tom prilikom polaznicima održala i dvočasovnu vokalnu radionicu.

Kaliopi je učenike „Mame Vox“ pozvala da budu njeni gosti na velikom solističkom koncertu, koji planira na jesen.

– Sa Kaliopi smo se prvi put vidjeli prije tonske probe za prvi koncert, koji je prošlog mjeseca održala u Banjaluci. Tada su moji učenici otpjevali njenu pesmu „Ne“, koju sam odabrala i spremila sa njima za tu priliku. Bila je oduševljena i uspjela je da dođe kod nas u školu nakon drugog koncerta. Tada je održala radionicu. Iskreno, za susret sa njom sam se pažljivo pripremala, jer sam željela da se osjeća lijepo i da osjeti domaćinsku atmosferu. Zahvalna sam što je izdvojila vrijeme za nas. Učinila nam je neopisivo zadovoljstvo – kaže Maja Manojlović, umjetnica i vokalni trener u „Mama Vox“.

I ona i učenici su još uvek pod utiscima, jer ih je Kaliopi razoružala toplinom, jednostavnošću i osmjehom. Ove osobine, smatra Manojlovićeva, imaju samo veliki ljudi.

– Radionica koju smo imali sa njom je veliko iskustvo, jer od takvih majstora uvijek imate šta novo da čujete i naučite. Njena predavanja i način rada poklopio se sa mojim i to me posebno raduje. Numeru „Ne“ pjevaćemo opet na njenom velikom solističkom koncertu na jesen – otkrila je Manojlovićeva.

Video zapis druženja sa Kaliopi uskoro će, dodaje ona, biti objavljen i na stranici „Mama Vox“. Prvi susret sa decom iz „Mama Vox“-a za Kaliopi je „nezaboravan“.

U KC Banski dvor, neposredno prije tonske probe doživjela je, kaže, „nešto što će zauvijek pamtiti“.

– Iznenađenje koje mi je Maja priredila sa svojim đacima i studentima, pomaklo je sve svjetove i moj u meni. Zagrljaj, ljubav, cvijeće, torta i krunisani prvi susret sa pjesmom koju sam nekada napisala i otpjevala, ali sada u njihovoj interpretaciji, u meni su izazvali suze. Pjesma „Ne“ zazvučala je potpuno drugačije. Dogovorili smo muzičku radionicu dan nakon mog drugog koncerta u Banjaluci. Shvatila sam da Maja svoje znanje, ljubav i istinske vrijednosti, djeci prenosi na feomenalan način. Njeni učenici su me „kupili“ zauvijek i pozvani su da budu gosti na mom sljedećem koncertu u Banjaluci – rekla je Kaliopi.

Za učenicu škole „Mama Vox“, Milicu Kovačević (10), Kaliopi je „posebna žena, umjetnik kakvih je danas malo“.

– Davala nam je savjete o životu, a ne samo o muzici. Od nje smo osjetili samo ljubav i poštovanje. Zahvalna sam Maji koja nam je stvorila ovakvu atmoseferu i omogućila da upoznamo Kaliopi – navela je Kovačević.

Milica Mačkić (10), takođe jedna od učenica „Mame Vox“ voljela bi da se ovo sjajno iskustvo ponovi.

– Vježbe koje smo radili sa Kaliopi i Majom, bile su zanimljive, korisne i poučne za dalji rad u školi – rekla je Mačkić.

Učenik Danilo Milosavljević (9), još uvek je pod ustiscima i susret za makednoskom divom djeluje mu nevjerovatan.

– Volio bih kada porastem da budem pjevač kao Kaliopi i nastavnica Maja, od koje sam sve naučio. Ona je moj prijatelj i uzor – ističe Milosavljević.

Jovana Živković (19), takođe učenica „Mame Vox“ susret sa Kaliopi pamtiće, kaže, kao jedan od najimpresivnijih trenutaka u životu.

Znanje dajem nesebično

„Mama Vox“ postoji od 2005. godine, a kroz školu do sada je prošlo 500 učenika.

– Sada imam više od 20 učenika, što je mnogo. Na časove i vokalne treninge kod mene dolazili su takmičari, afirmisani poznati pjevači, hobisti i djeca. Njihov cilj je da postanu bolji pjevači, da upoznaju svoj instrument. Svoje znanje nesebično dajem. Oni to prepoznaju. Trudim se da izvučem najbolje od njih. Oni su moje „Mama Vox“ zvjezdice, ali i prijatelji. Volim njih i njihove super mame – kaže Maja Manojlović.

(EuroBlic)