Politika 17.06.2016.

Kraj nedoumicama: DNS podržao Radojičića kao zajedničkog kandidata

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da će ova stranka podržati Igora Radojičića kao zajedničkog koalicionog kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

“Podržaćemo Radojičića, kao zajedničkog koalicionog kandidata, dok će se o ostalim kandidatima koalicije SNSD, DNS i SP za gradonačelnike i načelnike gradova i opština razgovarati u narednom periodu, kada će biti poznata i imena kandidata za ove funkcije”, rekao je Čubrilović za RTRS.

Ovim su uklonjene sve sumnje kada je riječ o zajedničkom nastupu koalicije SNSD-DNS-SP u glavnom gradu RS.

Podsjećamo, kada bi ovih dana bili održani izbori za gradonačelnika Banjaluke, Igor Radojičić, kandidat SNSD-a, osvojio bi 53 odsto od ukupnog broja glasova Banjalučana koji bi izašli na izbore, Dragan Čavić, kandidat Saveza za promjene, bi osvojio 29 odsto glasova, dok 18 odsto ne zna za koga bi glasalo.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da će, ako postane gradonačelnik, uvesti inovacije i reorganizacije u javnom sektoru gradske uprave i lokalnim preduzećima i ustanovama.

Sa druge strane, Dragan Čavić, kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke, obećao je vrtiće i park od 20 hektara u gradu na Vrbasu.

(SRNA)