Magazin 01.03.2017.

Kusturičin bend svira na Kestenburgu

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučko studentsko pozorište dobilo je podršku Emira Kusturice. Reditelj Aleksandar Pejaković, idejni tvorac Festivala studentskih pozorišta „Kestenburg“, i proslavljeni režiser dogovorili su se da Kusturičin bend “The No Smoking Orchestra“ gostuje na drugom „Kestenburgu“, koji će se održati od 27. jula do 7. avgusta u Banjaluci.

Tokom razgovora Kusturica je istakao da je upoznat sa Festivalom studentskih pozorišta u najvećem gradu Srpske i da takvi događaji zaslužuju svaku podršku.

– Srećni smo i ponosni što ćemo na predstojećem „Kestenburgu“ imati ekskluzivnog gosta i njegov bend, čije gostovanje je, po mnogo čemu, značajno za učesnike festivala, ali i za kulturu grada Banjaluke i Republike Srpske. Nastojaćemo da opravdamo poverenje koje nam je ukazano. Pred nama je veliki posao, koji zahteva ogromna tehnička i finansijska ulaganja – rekao je Pejaković.

Na projektu saradnje “Kestenburga“ sa rediteljem Emirom Kusturicom, pored Pejakovića, angažovani su i Dragan Teodorović Zeko, menadžer i fotograf “The No Smoking Orchestra”, i Neda Simić Žerajić, profesor srpskog jezika i književnosti, koja je i ranije radila sa Kusturicom na nekoliko projekata.

(EuroBlic)