Magazin 16.03.2016.

Maja Sar: Muzika ne smije da se skrnavi

ČITANJE: 2 minute
maja sar
Kantautorka Maja Sar (34) ovih dana u Beogradu promoviše novi singl “Naša ljubav, naša kuća”, inspirisan njenom ljubavnom pričom, kojim najavljuje drugi album.

Pop pjevačica raskošnog glasa, čije je pravo ime Maja Sarihodžić, predstavljala je BiH na “Evrosongu” 2012. u Bakuu s autorskom kompozicijom “Korake ti znam”.

Diskografski prvenac “Krive riječi” objavila je 2013. i sarađivala sa zvijezdama poput Zdravka Čolića, Dina Merlina i Nine Badrić.

-Autobiografsku pjesmu “Naša ljubav, naša kuća” posvetila sam suprugu Mahiru, koji mi je producent- kaže Maja Sar.

-Dugo smo zajedno, prošli smo razne faze i spoznali koliko su nam bitni odnos, privatnost i ljubav. Svako ima prioritete u životu, ali kada se ogole stvari i kada čovjek ostane sam, shvata da mu treba neko sa kim će podijeliti život, dobre i loše stvari- rekla je Maja i dodala da je solo karijeru započela 2010. i da nema potrebe da se opredjeljuje samo za jedno ili drugo.

-Autorske pjesme su inicirale moju solo karijeru. Tokom studiranja bavila sam se klasičnom muzikom, a kada sam upoznala Mahira počeli smo da radimo zajedno u studiju. Pjevala sam prateće vokale, radila i slušala različite žanrove. U jednom trenutku osjetila sam da mogu sama da “kreiram”. Muzika koju stvaram karakterom ne pripada komercijalnom stilu i važno mi je da ne bude oskrnavljena- ispričala je maja Sar koja je za Čolu napisala i komponovala pjesmu “Zar se nismo shvatili”, sa njegovog aktuelnog albuma “Vatra i barut”?

-Posrednik nam je bila moja prijateljica i sjajna autorka Aleksandra Milutinović, koja mi je jednom rekla da bi se Čolin i moj muzički senzibilitet odlično poklopili. Bila mi je velika čast da sarađujem sa njim. On nije istinska zvijezda samo statusno, već i zbog ponašanja prema drugima. Uvijek sam se pitala kako opstaju ljudi koji su počeli da se bave muzikom u nekim prošlim vremenima. Radeći sa Čolom dobila sam odgovor, a to je posvećenost poslu i dobar odnos prema publici i saradnicima- naglasila je ona, navodeći da nema ambiciju da ponovo nastupa na “Evrosongu” kao izvođač, jer je to ostvarila n najljepši način, kao autor i izvođač.

-Možda bih voljela da učestvujem kao autor i napišem drugačiju pjesmu od numere “Korake ti znam”. Kada sam izabrana za predstavnika BiH za “Evrosong”, to je bila jedina pjesma koju sam željela da otpjevam. Mnogi su mi govorili da ona nije za “Evroviziju”, ali sam čvrsto vjerovala u nju. Najbitnije je da pjesma ostane, a ona je počela da živi tek poslije takmičenja. Posebno mi je drago što je vole djeca, bez obzira na to što nije za njihov uzrast- kazala je Maja Sar.

(Novosti)