Makedonska diva Kaliopi nastupila u Kulturnom centru Banski dvor

kaliopi

Glas koji plijeni, nesvakidašnja energija i pjesme koje prenose emociju koja može razgaliti svačiju dušu ono je što je makedonska pop diva Kaliopi sinoć donijela svojim obožavaocima u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Kaliopi je na mapu svoje bh. turneje, na kojoj se trenutno nalazi, obavezno uvrstila i grad na Vrbasu, u kojem do sada nikako nije solistički nastupala.

Koliko je interesovanje naših sugrađana bilo za ovaj koncert pokazala je i činjenica da su sve karte za koncert rasprodate u rekordnom roku, zbog čega je zakazan još jedan nastup, 19. februara u Banskom dvoru.

Makedonska diva koncert je počela izvođenjem numere “Zajdi, zajdi”, a potom nastavila njenom baladom “Jutro”. U prvom satu uglavnom su se smjenjivale pjesme s albuma “Melem”, a potom su uslijedili i oni najdraži hitovi poput “Crno i belo”, “Dona”, “Poželi” i “Lokomotiva”.

U pauzama između pjesama uglavnom je pričala o dvojici svojih bivših muževa, najviše o onom prvom, s kojim i danas sarađuje, muzičaru Romeu Grillu, koji je uglavnom zaslužan za sve njene hitove.

Svaki put joj je pošlo za rukom da nasmije publiku, ali najveće oduševljenje ipak je izazivala kada bi počela novu pjesmu.

Pred njen koncert u Banskom dvoru bilo je mnogo pitanja zašto se održava u tom prostoru, koji je mali za njenu popularnost, ali Kaliopi je priznala da joj je oduvijek bila želja da nastupi u tom, kako ga je etiketirala “veličanstvenom prostoru”, kao i da je sada ostvarila jedan san.

“Ovo može da bude i proba pred koncert na otvorenom, na tvrđavi Kastel. Pa nećemo se valjda uvježbavati vani, da nas svi slušaju”, rekla je u šaljivom maniru Kaliopi otkrivajući tako da će zapravo veliki koncert na otvorenom uslijediti tokom ove godine u Banjaluci.

Njen glas savršeno su pratili muzičari instrumentalisti, ali i bek vokali, no ni publika nije zaostajala. Na samom početku ova muzička diva je i “zaprijetila” posjetiocima rekavši da će pjevati i pet sati ako treba, ali da neće nikog pustiti kući dok svi ne budu zaplesali. I nije joj trebalo dugo, kada je zapjevala “Kofer ljubavi”, svi su bili na nogama.

Ipak, najviše emocija kod prisutnih izazvala je interpretacija pjesme “Rođeni”, koja po Kaliopinom i mišljenju mnogih muzičara, odiše posebnom energijom, a njen osebujni vokal publika je nagradila gromoglasnim aplauzom.

Nakon koncerta, u razgovoru sa novinarima napomenula je da je odavno sanjala otvorenih očiju da nastupi u Banskom dvoru, koji plijeni jedinstvenom ljepotom.

“Upravo sad izlazim iz garderobe i djevojke koje mi pjevaju bek vokale kažu: ‘Bože, kako su oni muzikalni.’ To nisu oni koncerti gdje publika pjeva samo zato jer zna pjesmu, ovdašnja publika pjeva sa dušom, ali i sa sluhom”, kazala je ona.

(Nezavisne)

(FOTO) DOBRO RASPOLOŽENJE Maturanti Ekonomske škole otvorili sezonu matura

Večeras je park Petar Kočić u Banjaluci bio prepun dobro raspoloženih maturanata, njihovih raskošnih haljina i svečanih odijela. Uz zvuke uličnih trubača maturanti su se počeli zagrijavati za ispit zrelosti. Andrijana Vođević, maturantica smjera Ekonomski tehničar, rekla je kako joj je drago što je škola završena te da se nada da će proslava proteći dobro

U AVGUSTU Konkurs za upis djece jasličkog i vrtićkog uzrasta

Javni konkurs za prijem djece jasličkog i vrtićkog uzrasta u radnoj 2018/2019. godini ove godine trajaće od 1. do 15. avgusta. Ovo je potvrdila Jelena Kurtinović, direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, te dodala da se još uvijek ne zna tačan broj koliko će djece biti primljeno u vrtiće Centra. “Ove godine konkurs će

BANJALUKA DOBILA NAGRADU Bronza za projekat daljinskog grijanja

Projekat daljinskog grijanja, koji je dijelom finansiran iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), dobio je bronzanu medalju EBRD-a, kao jedan od najboljih projekata koje je ova međunarodna finansijska institucija finansirala tokom prošle godine. Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić na Svjetskom forumu o energetskoj efikasnosti, u organizaciji Ujedinjenih nacija, na kojem je

SLUČAJ “DRAGIČEVIĆ” Lukač, Vrećo i Lepir u petak pred Anketnim odborom

Pred Anketnim odborom o “slučaju Dragičević” u petak će se naći ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, okružni tužilaca Dalibor Vrećo i glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Želimir Lepir. U najavi Narodne skupštine RS se navodi da će Lukač pred Anketni odbor u 11, Vrećo u 13, a Lepir u 15 sati. Anketni odbor je formiran odlukom

UDES KOD BANJALUKE Troje povrijeđeno u sudaru četiri vozila

U saobraćajnoj nesreći koja se u popodnevnim časovima desila u banjalučkom prigradskom naselju Verići, na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor, povrijeđene su tri osobe. Kako saznaju “Nezavisne”, u nesreći je učestvovalo četiri vozila, a broj povijeđenih bi mogao biti i veći. Iz Policijske uprave Banjaluka su potvrdili da su za sada tri osobe povrijeđene, te