Magazin 06.03.2017.

Mladi Banjalučanin oduševio žiri popularnog šoua

ČITANJE: 2 minute

Devetnaestogodišnji Banjalučanin Aleksandar Josipović nastupom u srbijanskom šouu “Ja imam talenat” oduševio je članove žirija, ali i publiku u studiju i gledaoce ispred malih ekrana.

Talentovani bubnjar ističe da se na takmičenje prijavio sasvim slučajno.

“Gledao sam jedan dan emisiju ‘Ja imam talenat’ i samo sam pomislio: ‘A što se ja ne bih isto mogao prijaviti’, ali to sam mislio za iduću godinu. Međutim, iskočila mi je njihova stranica na društvenoj mreži Facebook i odlučio sam da se prijavim jer su prijave trajale još samo dva dana”, priča Josipović.

Nije imao mnogo vremena za pripremu, ali nije odustao.

“Izašao sam na binu sa čistom improvizacijom, da vidim koliko mogu i koliko sam sposoban. Za mene je to bilo sve ili ništa”, navodi Aleksandar, koji je po izlasku na scenu priznao da mu je od članova žirija najvažniji komentar Srđana Todorovića, glumca koji je jedan dio karijere svirao bubnjeve u legendarnom sastavu EKV.

aleksandar josipovic

“Žikin komentar mi je bio najbitniji, jer smatram da on razumije sve što sam želio da predstavim u ovoj emisiji. Njegova reakcija mi se mnogo dopala i ja sam oduševljen”, ističe Josipović, koji je sa četiri “da” prošao u drugi krug takmičenja.

Sada se, kaže, priprema za novi nastup.

“U idućem krugu planiram da spremim nešto malo drugačije, zanimljivije i nešto sa nekom pričom. Imam već cijelu ideju, još se samo malo treba razraditi da to bude kako treba. Nadam se da će biti dobro”, poručuje on.

Talentovani mladić osim bubnjeva svira još nekoliko instrumenata, a kako ističe, možda će pokušati da nešto od tog talenta iskoristi i u narednim krugovima ovog popularnog takmičenja.

Tokom njegovog prvog nastupa jednom od članova žirija nije se dopalo što je svirao bubnjeve u pjesmi koja u svojoj originalnoj izvedbi nema ovaj instrument.

“Ne smatram da sam pogriješio. Mislim da mi je izbor bio sasvim korektan jer ako bi imala u pozadini prave bubnjeve koje bih ja svirao kao što su na matrici, u čemu je onda poenta? Izašao sam tamo s tom pjesmom da pokažem svoje vještine, i uostalom smatram da ne mogu da napredujem kao bubnjar ako sviram tuđe dionice na bubnjevima, stoga sam odsvirao onako kako ja osjećam i kako mislim da treba da ide”, naglašava Josipović.

(Nezavisne)