Magazin 13.03.2016.

Neki muškarci su seksi, a drugi samo slatki – evo u čemu je razlika

ČITANJE: 6 minuta
muskarci
Evo šta je 13 žena različitih godišta odgovorilo na pitanje da objasne razliku između slatkog i seksi tipa.

1. Sladak je uredan, seksi je divlji

Po meni sladak je tip koji je mlađi i izgleda nevino. On odaje utisak urednog tipa, na note (nosi polo majice, nema vidljivih tetovaža, kratko je ošišan itd.), dok je seksi onaj koji emituje vibraciju iskustva. On je seksi jer se ležerno oblači, njegova frizura je divlja i stariji je. Iskra u njegovom oku kaže da zna šta želi i nema potrebu da nekoga impresionira samo da bi bio prihvaćen – Keri (38)

2. Seksi je siguran u sebe

Razlika je u sigurnosti. Seksi tipovi imaju više samopouzdanja. Slatki su poput malog kučenceta – Korbin (45)

3. Sladak tip je odličan partner za gledanje serija

Hoćete da strgnete odjeću sa njega, da dodirujete njegove kao kamen tvrde trbušnjake i da mu jezikom polomite jagodičnu kost dok vam govori prljavštine? To je seksi tip. Hoćete da se mazite na kauču uz filmski maraton ili seriju, da pričate o svojim strastima i ciljevima, a zatim da ga upoznate sa roditeljima? E, to je sladak tip – Kejt (24)

4. Da bi bio seksi, mora da bude autentičan

Prvo, i seksi i sladak tip imaju svoje prednosti. Drugo, tu je mnogo više u pitanju lični izbor. Ono što je nekim ženama seksi, za druge je to slatko. Na kraju krajeva, sve se svodi na povjerenje i autentičnost. Ako je muškarac siguran u sebe, zna šta hoće i ne boji se da to i zatraži – to je tako seksi. Ljudi koji se previše trude da budu seksi kriju nešto, svoje pravo lice maskiraju trikovima. To je možda slatko, ali seksi nije – Kim (31)

5. Sladak tip može da bude seksi, seksi ne može da bude sladak

Razlika između slatkog i seksi tipa je u mojoj reakciji na njih. Ako je seksi, vjerovatno ću poželjeti da spavam sa njim zbog njegovog fizičkog izgleda i načina na koji priča i dodiruje me. Ako je sladak, zainteresovana sam da ga bolje upoznam, ali možda me i ne privuče fizički. Idealan muškarac je i jedno i drugo. Dovoljno je seksi da me odvede u krevet, ali i dovoljno sladak da vodimo divne razgovore uz doručak. Slatki tipovi mnogo lakše postaju seksi nego obrnuto – Džesika (28)

6. Za seksi tipom žudi svaka žena

Sladak: On je dopadljiv, dobar, siguran i srednje privlačan. Ne izgleda prijeteće, ali nije ni intrigantan i neodoljiv.

Seksi: Zgodan je, pali te. Možda postoji nešto čak životinjsko što dobrim djevojčicama u nama govori da je sladak tip nagrada – ali da je seksi muškarac onaj za kojim žudimo. – Suzana (22)

7. Sladak tip može da bude fizički neprivlačan

Postoji jasna granica između seksi i slatkog tipa. Ako si seksi, hoćemo da spavamo sa tobom. A ako si sladak? Pa, možda, ali vjerovatno ne. Ako kažem liku da je sladak, to znači da nije seksi. Reći ću mu “tako si sladak” jer mi ga je žao što nije seksi i neću se kresnuti s njim. To je ono što mi obično kažemo – Keli (38)

8. Sladak tip ima potencijal da postane dečko

Kad pomislim na slatkog tipa, u globalu je privlačan, ali glavni adut mu je ipak njegova ličnost. Možda nije najzgodniji tip, ali jeste najsimpatičniji i generalno ima dobru prođu. Ima potencijal da mi bude dečko. Na seksi tipa bih obratila pažnju jer me pokreće njegova seksualnost. Njegov izgled me je prvo privukao i zato o njemu razmišljam na seksualan način u odnosu na slatkog tipa na kojeg tipujem da ćemo izaći na dejt i bolje se upoznati – Liz (26)

9. Maženje je slatko, vođenje ljubavi je seksi

Slatki tipovi su oni sa kojima bih da se mazim i blejim. Oni me zasmijavaju i mentalno me privlače. Seksi muškarci su oni koje želim da pravo odvedem u krevet ili da ih spopadnem u baru ili klubu – Dženifer (28)

10. Sladak tip je zgodan, ali…

Kad je riječ o privlačnosti osnovna razlika između seksi i slatkog tipa je način na koji oni povećavaju osjećaj uzbuđenosti. Što znači: koliko želiš da s njim vodiš ljubav na osnovu njegovog izgleda? Kao slatkog biste opisali nekog ko samo dobro izgleda. On je fizički privlačan, ali to nužno ne znači da biste spavali sa njim. Međutim, muškarac sa kojim želite da vodite ljubav – onaj koji u vama budi strast – je definitivno seksi – Dona (46)

11. Vil Smit je sladak, Džejk Džilenhal je seksi

Slatkog tipa ćete u početku gledati samo kao prijatelja. Muškarac za kojeg niste sigurni da vam se sviđa, ali ste zainteresovani. On je bolja varijanta od seksi tipa jer je on zločesti momak koji nikad ne zove, ostavlja vas da nagađate koliko je zainteresovan i izlazi sa mnogo žena. Seksi tip je ekstra samopouzdan; mislite da ćete ga ukrotiti, ali ne možete. Direktniji je od slatkog tipa i obično nikad ne piše poslije seksa. Kad je riječ o izgledu. Sladak = Vil Smit. Seksi = Idris Elba ili Džejk Džilenhol – Kasija (23)

12. Seksi tip mnogo više vodi računa o svom izgledu

Prva stvar koja mi zapadne za oko kod slatkog tipa jesu njegove karakteristike, frizura ili maniri koji mi izmame osmjeh na lice i tjeraju da ga ponovo pogledam. Seksi muškarac brine o svojoj ljepoti, o frizuri i nosi odjeću koja ističe njegovu figuru. Takođe, vodi računa o svom fizičkom izgledu, emocijama i odiše samopouzdanjem i saosjećanjem – Lori (41)

13. Profesionalci su slatki, radnici su seksi

Po meni, razlika između onoga što se smatra “slatkim” i “seksi” se uglavnom tiče fizičkog izgleda muškarca, ali često može da bude miks fizičkog izgleda i stava/ponašanja. Nježniji, mlađi i sa više dječačkih karakteristika (uredni, dotjerani itd.) mogu da se smatraju slatkim. Dobri, dragi, ljubazni i tihi – sve su to vrline slatkih. Oni koji su u neredu su muškarci koje bih okarakterisala  kao seksi. Oni su neobrijani, obučeni apa drapa, grublji. Imaju oštru vilicu, prodorne oči, i čvrste i jake ruke – Kortni (29)

(24sata.rs)