Magazin 18.10.2021.

NESKLONE EUFORIJI: Eva Ras i Iskra Brajović kritikovale film “Toma”

ČITANJE: 2 minute

Mnogo gledalaca i kolega oduševljeno je filmom “Toma”, ali ipak postoje i oni, koji nisu oduševljeni ovim ostvarenjem, pa čak im nije ni jasno, zbog čega ljudi plaču u bioskopima.

Među njima je i Eva Ras, koja ni ovoga puta nije imala dlake na jeziku, kada je davala kritike na ručun filma.

“Ako snimate film o kafanskom pevaču, koji tu treba da peva, onda ne znam čemu suze? Šta je bila ideja, da se snimi film o pesmama ili film o tužnom životu, rekla je Eva i dodala da ukoliko stvari povežete, onda zamiriše na kič, kao i da nema želju da gleda film uopšte”, kaže Eva, prenosi Alo.

“Trebalo je da bude priča o Peri Periću”

Glumica Iskra Brajović, kćerka glumca Voje Brajovića, dala je svoj komentar na film “Toma” koji je, do ovog momenta, pogledalo oko 700.000 ljudi.

“Film je trebalo da bude o kafanskom pevaču Peri Periću, tj imaginarnom liku iz tog vremena, i da se napiše ‘posvećeno Tomi Z'”, napisala je Iskra na svom Facebooku, piše Luftika.rs.

Kako je objasnila, da je riječ o filmu posvećenom anonimusu, niko ne bi imao ništa loše da kaže o njemu.

“Ovako je početna koncepcija loša, jer ako biografski film nosi čovek koji u senzibilitetu nema ništa ni nalik čoveku kog igra, (ne sporim talenat Milana Marića, ali ni mi glumci ne možemo svi igrati sve) i koji za plot nema uporište u realnom, (izmišljene romanse, izmišljene posvete, izmišljeni likovi menadžera i koga sve ne) onda ne bi smeo da se zove po istinitom čoveku koga mnogi još živo pamte”, objasnila je ona.

Podsjetimo, Iskrin komentar koji je takođe privukao pažnju uslijedio je onda kada smo svjedočili prozivkama pojedinaca – da bi glumci koji su ostali bez posla u doba korone mogli da okopavaju krompir.

“Mi nemamo posao, a školovani smo. Mnogi komentarišu kako treba da idemo i kopamo krompire! Nijedan posao nije sramota, ali znate šta, ja sam završila i fakultet i master i zaslužila sam, kao i mnoge moje kolege da zaradim sebi za najosnovnije stvari”, poručila je tada Brajovićeva.

(SB)