Magazin 26.02.2017.

Premijera filma “Na mliječnom putu” u utorak u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Banjalučkoj premijeri u multipleksu “Palas” u 20.30 časova prisustvovaće Kusturica i glumica Sloboda Mićalović, kao i dio ekipe koja je tri ljeta danonoćno i predano radila na ovom ostvarenju.

U multipleksu “Palas” potvrđeno je da je interesovanje za film “Na mliječnom putu” ogromno i da su sve karte rasprodate. Na redovnom repertoaru ovog bioskopa, film će biti od četvrtka, 2. marta.

Nakon Banjaluke, “Na mliječnom putu” premijerno će biti predstavljen i publici u Trebinju i Bileći 1. marta, Višegradu 2. marta i Foči 3. marta.

Projekcijom filma “Na mliječnom putu” prije dva dana svečano je otvoren 45. FEST u Beogradu. Dva i po sata pomiješanih emocija, suza i smijeha, obilježilo je projekciju posljednjeg ostvarenja Emira Kusturice u velikoj sali Sava centra, koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta.

Kusturica je ranije rekao da vjeruje da će banjalučka premijera ponoviti efekat koji je ovaj film postigao na otvaranju FEST-a.

– Ako sam ja radio film koji treba da bude na ivici između pameti i zabave, kao što su bili filmovi sedamdesetih godina, očekujem da će Banjaluka, Republika Srpska, njen predsjednik Milorad Dodik i moji tamošnji prijatelji koji su mi pomagali, zapravo, koji su stajali iza tog projekta, imati jedno uzbudljivo veče – naglasio je proslavljeni srpski režiser.

On je rekao da su dobri uslovi, dobar zvuk, prednosti digitalizovanih prostora, odnosno bioskopa koji imaju projektore “2K4K”, poput multipleksa “Palas” u Banjaluci gdje će i biti održana premijera filma.

Film “Na mliječnom putu” prati priču o životu jednog čovjeka u tri različita životna perioda – u vremenu koje je proveo kao srećni mljekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost – kako svoju, tako i svoje zemlje.

U priči o ljubavnom trouglu i ratnom razaranju devedesetih godina 20. vijeka na ovim prostorima, glavne uloge tumače Emir Kusturica, Monika Beluči, Sloboda Mićalović, Predrag Miki Manojlović i drugi poznati glumci.

(RTRS)

Oznake: Milorad Dodik