Magazin 01.03.2017.

Pročitajte mjesečni horoskop za mart

ČITANJE: 26 minuta

Ovan

Posao:
Za mnoge od vas, naročito za one rođene između 20. i 31. marta, ovo će biti izuzetno čudan period. Ukoliko želite da započnete neki novi poslovni projekat, idealno vrijeme za to bi bilo odmah nakon rođendanskog slavlja. Mjesec mart za vas će biti naročito interesantan i pun događaja. Ukoliko ste rođeni između 20. i 25. pokušajte da poslove obavljate bez nervoze, smireno i čuvajte se brzopletih poteza. Potrudite se da se ovog mjeseca dobro organizujete, pošto će za vas od esencijalnog značaja biti svaki trenutak odmora koji uspijete da ugrabite i iskoristite ga da pročitate neku dobru knjigu, pogledate film. Pretjerivanje u radu vas neće dovesti nigdje.

Ovo će za vas biti neobično mističan mjesec, pun duhovnih iskustava, ličnog preispitivanja i dubokih misli. Mogući su događaji koji mogu promijeniti tok vašeg života i dovesti do pronalaženja drugačijeg životnog puta. Klonite se nevolja i prilazite obavezama sa izvjesnom dozom opuštenosti. Ne dozvolite da vas obaveze usisaju u vrtlog, jer će biti dana kada će se sve odvijati sumanutom brzinom. Bitno je samo da ne podlegnete tom haosu. Ukoliko tražite posao, prilika će se javiti tek nakon 22. marta.

Lubav:
Ukoliko ste u vezi, obratite malo više pažnje na svog partnera, pošto će više nego obično mijenjati raspoloženja i biti osjetljiviji. Nekada ove turbulencije nastaju zbog ličnih problema, a nekada jednostavno zbog uticaja više sile – kosmičkih energija koje im ne idu na ruku. Kako god bilo, ne gubite prisebnost i budite blagi prema svom partneru dok prolazi kroz loše periode, kako ne biste u svoju vezu unosili ogorčenost. Imajte više strpljenja i sa porodicom. Ovo će biti turbulentan period za sve ljude, pa i za vaše najbliže. Usamljenim Ovnovima ljubav je prevrtljiva ovog mjeseca. Čuvajte se stvari koje izgledaju kao nešto što nisu.

Zdravlje:
Tokom cijelog mjeseca služiće vas dobro zdravlje. Malo više pažnje obratite na stopala.

Bik

Posao:
Mjesec mart bikovima donosi više zadovoljstava i sređivanje odnosa sa okolinom. Polako ali sigurno za sobom ostavljate stresan period, mada će i ovaj mjesec biti s vremena na vrijeme ispresjecan kratkim stresnim epizodama. Imaćete dovoljno energije za ostvarivanje svojih planova, a na ruku će vam ići i povoljne okolnosti. Međutim, obratite pažnju na konkurenciju, jer će u ovom periodu biti dosta jaka. Upravo odatle će većinom poticati vaša tenzija. Kako biste izbjegli nepotrebno zamaranje, poradite na svojim prioritetima i odaberite fokus. Vodite računa kome poklanjate svoje povjerenje. Neko se pretvara da vam je prijatelj, a ustvari vam radi iza leđa. Ovo će biti period preispitivanja, procjenjivanja i prisjećanja svega što vam se dogodilo i što ste ostvarili u prethodnih 12 mjeseci. U tom svijetlu, vrijeme je i za postavljanje novih ciljeva.

Iako stres i tenzija još uvijek nisu u potpunosti iza vas, finansijski stojite dobro. Možda čak dobijete povišicu, bonus, naslijedstvo, ili jednostavno pronađete novac na neočekivanom mjestu.

Ljubav:
Od sredine mjeseca društveni život drastično počinje da vam se popravlja. Nadoknađujete propušteno i vraćate se u igru. Ukoliko budete imali dovoljno vjere u sebe, zaista ćete biti sposobni da učinite sve što poželite. Drugima ćete biti izuzetno šarmantni. Slobodni Bikovi mogu da očekuju da im se između 12. i 20. marta posreći.

Ipak, vama će od romansi i seksa važnije biti prijateljstvo i dobri odnosi koje gradite sa ljudima oko vas, koji dijele sa vama slična interesovanja i slično razmišljaju. Što se tiče porodice, moguće je isplivavanje nekih dugo skrivanih tajni i iznošenje na vidjelo nekih detalja o kojima ništa niste znali. Zbog svega toga vašim najmilijima će biti potrebno vaše strpljenje i podrška, ali će i vama značiti da obnovite bliskost sa porodicom.

Zdravlje:
Koristite svaki trenutak slobodnog vremena da “napunite baterije”. Imaćete dovoljno energije, ali njen izvor nije nepresušan.

Blizanac

Posao:
Zaposlenim Blizancima ovog mjeseca stvari će se odvijati ubrzanim tempom. Nećete imati mnogo slobodnog vremena. Ipak, vaše zalaganje neće biti uzalud. Uz malo dobre volje, dosta ćete toga zaista stići da obavite i završite. Iskoristite okolnosti da utabate stazu za poduhvate koji dolaze. Paralelno sa gužvom na poslu, zvijezde vam u martu donose i određenu dozu uzdržanosti i potebu da se odvojite od posla. Prištedite snagu u periodu između 7. i 10. marta. Iako će vam se na momente činiti da ste se vratili na ustaljeni kolosijek, pa će vas s vremena na vrijeme i uljuljkati osjećaj ostvarenosti, zapamtite da je to samo varka. Ne popuštajte uzde i ne prepuštajte se previše.

Imaćete neplaniranih troškova – vjerovatno će biti vezani za neke nagle promjene u poslu ili karijeri koje će direktno uticati na vaše ukupno finansijsko stanje, ili za neki problem čije ste rješavanje suviše dugo odlagali. Ukoliko se posvetite ovom pitanju i dobro organizujete, izaćićete iz ovoga bez većih problema. Pazite da nekome na višoj poziciji ne stanete na žulj. Nezaposlenima povoljne prilike 19. marta.

Ljubav:
Vi kao da ste već duže vrijeme na testu izdržljivosti, kada je ljubav u pitanju. Stvari nikako da se slegnu. Ukoliko imate probleme u vezi, ovog mjeseca oni mogu dovesti do dramatičnih situacija, pa čak i raskida. Ukoliko ste u stabilnoj vezi, uticaj planeta neće moći da pokvari ono što već imate, ali će vam ipak usaditi crv sumnje. Trudite se da ne zapostavljate porodicu i prijatelje. Na društvenom planu će vam raspored biti gusto popunjen, kao i na poslovnom. Iskoristite vikende za aktivan odmor i dnevna druženja. Romantična prilika se javlja vezana za nekog prijatelja – možda ćete upoznati nekog preko njega, ili će vam se probuditi osjećanja koja ranije niste imali.

Zdravlje:
Budite na oprezu. Čuvajte se opasnih i rizičnih situacija, jer je ovo period u kome za dlaku možete izbjeći neku nesreću. Neki nemili događaj, ili san koji nagovještava nevolju vas može navesti na preispitivanje svog života i uspostavljanje novih, zdravijih navika. Ne prepuštajte se lijenosti i potrebi da zažmirite na sve što se oko vas događa, jer će ovog mjeseca biti potrebna vaša budnost. Izbjegavajte preobilne obroke i šetajte više.

Rak

Posao: 
Ovo je mjesec u kome ćete morati da promijenite taktiku poslovanja, što će vjerovatno doći u sukob sa vašim dugoročnim planovima. Ukoliko uspijete da se prilagodite i reagujete na vrijeme, ove promjene vam mogu čak ići na ruku. Na finansijskom planu vas takođe očekuju vas izazovi. Dosta ćete strepjeti, jer svaka nevolja djeluje dosta strašnije dok se događa, nego kad prođe. Prebrodićete ovo uz malo bolju organizaciju. Planirajte troškove unaprijed i ne trošite novac na nešto što vam nije neophodno. Potrudite se da izgladite sve nesporazume sa kolegama i nadređenima, jer će vam baš ona osoba sa kojom inače najteže sarađujete biti potrebna za ostvarenje ciljeva.

Studentima u ovom horoskopskom znaku takođe nailaze promjene planova. Međutim, ova odstupanja ne moraju biti ništa loše.U ovom periodu nisu preporučljiva putovanja. Ako baš morate da putujete, otvorite četvoro očiju. Promene koje ćete morati da napravite na polju materijalnog, odraziće se i na vaš duhovni plan. Tako u martu može doći do preispitivanja životne filozofije i smisla onoga što radite.

Ljubav:
Budite strpljivi sa starijom osobom u porodici ili roditeljskom figurom, pošto će ovog mjeseca doći do nesuglasica i trzavica na porodičnom planu. Imaćete šansu da popravite vaše odnose sa onima sa kojima niste bili baš dobro slagali u posljednjem periodu. Očekuje vas rad i trud na ponovnom uspostavljanju porodične harmonije.

Moguće je da ćete biti razdražljivi i reagovati previše burno na događaje. Pošto je to posljedica turbulencija u vašem ličnom i poslovnom životu, odražava se i na vaše snove. Ne plašite se ako u martu budete često sanjali ružno. Vaš cijelokupan identitet je poljuljan promjenama kojima se morate prilagoditi i ponovo pronaći sebe.

Ono što vi želite od života doći će u sukob sa onim što drugi od vas očekuju, ali to nije prvi put, zar ne? U borbi da po svaku cijenu očuvate sebe, moguće je da ćete krenuti od najperifernijih promjena – možda promjenom frizure ili stila odijevanja želite da stavite tačku na prethodni period i svetu prezentujete jednog novog sebe i pokažete kako želite da sa vama postupaju. Pošto se sve oko vas mijenja i stara pravila i rutine prestaju da važe, ove sitne lične izmjene mogu djelovati blagotvorno i uticati na bolju komunikaciju sa drugima.

Zdravlje:
Odmarajte i meditirajte više. Umjesto iscrpljujućih izlazaka radije pogledajte film, ili pročitajte knjigu. Djelovaće blagotvorno na vaš nervni sistem, koji će u ovom periodu biti naročito osjetljiv.

Lav

Posao:
Iako bi ovaj mjesec trebalo da protekne mirno, uprkos laganom tempu suočićete se sa par izazova finansijske prirode, ali i problema na polju komunikacije. Moguće je da će vam neki kvar na uređaju u domaćinstvu, ili automobilu izbiti neplanirano novac iz džepa i primorati vas da odložite planove vezane za posao i lični razvoj. Vaša urođena odlučnost će vam dati snage da se prilagodite novonastaloj situaciji i da ove privremene neprilike ostavide daleko iza leđa kada iz njih izađete.

Imaćete poteškoća u izražavanju svog mišljenja, tj. da drugima objasnite o čemu zaista govorite. Podjednako teško ćete i sami biti u stanju da razumijete druge. Nalazite se u periodu nepovoljnom za komunikaciju, tako da je preporučljivo da počnete pažljivije da slušate svoje sagovornike i budete spremni da strpljivo i temeljno izlažete drugima to što želite da im kažete. Ne donosite preuhitrene zaključke, jer to može da vas uvede u zaista nepotrebne konflikte. Ovog mjeseca će za vas informacije biti od najveće vrijednosti i značaja. Vaša sposobnost da se nađete na pravom mjestu u pravo vrijeme i sa pravim osobama, kao i vještina da između redova pročitate nešto što bi svakom drugom promaklo, biće ključna za vaš poslovni napredak.

Mart je odličan mjesec da se riješite suvišnih stvari. Proslijedite odjeću, obuću, kućne aparate i ostale stvari koje već dugo ne koristite nekome kome bi zaista bile korisne i potrebne. Pustite svoj životni prostor da malo “prodiše”. Napravite mjesta za nešto novo.

Ljubav:
Ovaj mjesec vam na ličnom planu donosi promjenu izgleda ili načina odijevanja. Malo ćete eksperimentisati sa stilovima i formama dok ne naiđete na nešto što odgovara vašem senzibilitetu, ali predstavlja pomak od one osobe koja ste do juče bili, piše astrosudbina.com.

Mart vam takođe donosi i unutrašnju tenziju, jer ćete biti primorani da napravite izbor između dvije stvari od kojih vam se obe podjednako dopadaju. Odluka koju budete donijeli testiraće vaša duboka uvjerenja i lične stavove. Ne dozvolite da vam drugi naturaju svoje mišljenje u pogledu toga šta treba da uradite, već donesite odluku sami imajući u vidu šta je objektivno najbolje za vas. Ne dopustite ljudima da vam spuštaju standarde, jer ćete u suprotnom sebe uvaliti u stres.

Vaš već legendarni libido, ovog mjeseca je još jači. Uživajte, ali se postarajte da vas preterana želja ne uvali u neku nevolju. Partner je ovih dana dobro raspoložen i neće mu smetati vaši “neočekivani” izlivi samoljublja. Samo se potrudite da, kad odigrate svoju turu šepurenja, obratite pažnju i na njegove potrebe i osjećanja. Vjerujte da će vam se isplatiti. Partner će ovog mjeseca biti veoma darežljiv prema vama.

Usamljeni lavovi ovog mjeseca ne bi trebalo da se zalijeću, zbog već pomenutih problema koje imaju na polju komunikacije. Vrlo lako možete nečiji ljubazni osmijeh zamijeniti za flert, ili nečiji znak pažnje za poziv na seks.

Zdravlje:
Ne bi bilo loše da zakažete jedan sistematski pregled. Iako je većina vaših problema vjerovatno više psihičke, nego fizičke prirode, moguće je da će vam i na fizičkom planu izazivati nelagodnosti. Posjeta psihoanalitičaru vam može pomoći takođe.

Djevica

Posao:
Finansijski ćete biti u usponu do sredine mjeseca. Ovo će biti povoljan period da obavite neku veću kupovinu, koju ste već dugo planirali, a stalno odlagali. Novac vam stiže iz nekog neuobičajenog izvora. Možda će to biti neki poklon, naslijedstvo, ili profit u vezi sa nekim ranijim ulaganjem. U svakom slučaju, dolazi iz izvora koji nije direktno vezan za posao kojim se bavite. Imajte na umu da će ovaj nagli priliv novca ipak biti nešto privremeno i ne navikavajte se pretjerano.

Mart vam donosi promjene na polju poslovne strategije, za koje vrlo lako neki nepredviđeni troškovi mogu biti okidač. Još uvijek se nalazite u periodu poslovnog uspona, ali morate činiti neke izmjene u poslovanju i načinu razmišljanja i planiranja, kako biste dopustili ovom usponu da se dogodi. Otvaraju se i prilike za putovanja koja neće biti vezana samo za zadovoljstvo, već vam mogu donijeti nova saznanja i proširiti vidike. Ipak, ovo može poslužiti kao šansa da sa nekom bliskom osobom provedete malo kvalitetnog vremena.

Ljubav:
Ovog mjeseca vam porodica nije sasvim u žiži interesovanja. Iako možete iskusite povremene turbulencije u odnosima sa familijom, većinom sve ide ustaljenim tokom i ne remeti preterano vaš uobičajeni ritam.

Može doći do preplitanja poslovnog i privatnog plana, pa ćete praviti izvjesne kompromise kako biste održali harmoniju, iako ćete zbog toga negodovati – smatrajući da druga strana treba da uloži više truda. Ne ostavljajte probleme da dugo leže neriješeni i ne gurajte stvari pod tepih. Ništa se neće samo od sebe riješiti. Sada je pravo vrijeme da izgladite sitne nesuglasice, kažete ono što mislite i ne izbjegavate raspravu. Ipak će na vašem ličnom planu dobrih dana biti više nego onih problematičnih. Privlačićete nove ljude u svoj život, a među njima se možda krije i osoba sa kojom možete ostvariti romantičnu konekciju, ukoliko pripadate onima koji već neko vrijeme traže ljubav.

Zauzete Djevice će ovog mjeseca napraviti neke poteze u vezi koje odnos sa partnerom mogu podići na viši nivo, ili testirati kvalitet vaše veze.U svakom slučaju, mjesec mart vam donosi promjene u ljubavnom statusu. Ne donosite odluke naglo, iako će vam se žuriti da što prije ostvarite ono što ste naumili. Ovo ipak nije povoljno vrijeme da porodici predstavite neku novu osobu u vašem životu. Sačekajte sa tim do sljedećeg meseca. Tako ćete i sebi dati prostora da saznate da li se radi o nečem ozbiljnom i trajnom, ili je u pitanju samo privremeni zanos.

Iako postoje šanse za sklapanje novih prijateljstava, ne zapostavljajte stare prijatelje. Promjena stila i imidža vam može goditi.

Zdravlje:
Pričuvajte se, jer će vam u ovom periodu zdravlje biti osjetljivo. Mučiće vas nedostatak energije i dodatno pojačavati pritisak na vas. Odmarajte više i ne skačite baš za svaku sitnicu koja vam iskrsne, jer nisu sve obaveze podjednako važne i ne zahtijevaju sve vaše trenutno djelovanje. Dajte sebi malo oduška.

Vaga

Posao:
Iskoristite početak mjeseca da raščistite eventualne nesporazume, jer će ljudi u vašem okruženju tada biti posebno prijemčivi i otvoreni da prihvate i razumiju vaše argumente.

Očekujte i promjene u radnom okruženju. One će sigurno unijeti malo pometnje u vaše poslovne navike i odnose sa kolegama. Budite posebno obazrivi prema njima, ali ne dozvolite da vas definišu i da pasivno prihvatate njihovu volju. Ovo je vrijeme promjena i veoma je važno da kroz njih stupate svjesno i aktivno. Jednadobra poslovna prilika vas očekuje krajem mjeseca. Prihvatite je samo ukoliko ste sto posto sigurni da možete da ispoštujete zadate rokove. Ne dozvolite da vas optimizam i potencijalna novčana dobit uvali u nešto što niste u stanju da dovršite. Iako će zadatak djelovati lagano i ne previše zahtjevno, pitajte sve što je nedorečeno i ne propustite da razjasnite svaki detalj. Tek tada ćete vidjeti da li možete zaista da u zadatom roku obavite sve što projekat od vas zahtjeva. U svakom slučaju, očekujte veći priliv novca od 17. marta pa naredne 4 nedelje. Iskoristite to da popunite rupe u kućnom budžetu, ili odvojite novac sa strane za kućne potrepštine, piše astrosudbina.com.

Ljubav:
Ukoliko se već nalazite u vezi, potrudite se da makar jedan vikend u potpunosti posvetite partneru. Idite nekuda van grada. Kraće putovanje će vas još više zbližiti. Idealno vrijeme za to je već prve nedelje marta.
Mogući su sukobi i nesuglasice sa članovima porodice, ali to vrlo lako možete da izbjegnete i prebrodite ako riješite da odvojite više vremena za uživanje sa partnerom. Ukoliko imate nekoga sa kim baš i niste načisto šta ste jedno drugom, u ovom periodu može doći do razjašnjenja situacije. Kako god da definišete vaš odnos, to će vam unijeti veći osjećaj slobode i udobnosti u život. Ipak, ne zapostavljajte prijatelje koji se veoma brinu za vaše dobro.

Ne plašite se da okončate i neka otrovna prijateljstva i oslobodite se zauvijek ljudi koji vas konstantno vuku na dno, kako biste dobili više vremena za one koji u vaš život unose dobre vibracije. Ne pristajte na dejtove sa onima koji vas očigledno ne poštuju i ne žele da izađu u susret vašim potrebama. Dajte šansu samo onima koji uvažavaju vašu ličnost i vaše vrijeme.

Zdravlje:
Pravi je trenutak da preispitate svoj životni stil. Već neko vreme praktikujete način života koji ne deluje baš blagotvorno na vas. Probajte da pronađete motivaciju za usvajanje zdravijih navika.

Škorpija

Posao:
Ovog mjeseca karijera vam neće biti na prvom mjestu. Preusmjeravate svoju pažnju da društvene ciljeve, radije nego na poslovne. Promjene u poslovnom okruženju i organizaciji su vas isuviše umorile i sada je vrijeme da se malo oslobodite tog stresa. Redefinišete svoje ciljeve i planove. Već primjećujete da vam situacija izmiče iz ruku svaki put kada se pretjerano trudite, pa ovog puta vođstvo malo prepuštate drugima.

Pošto se pravila igre mijenjaju, na vama je da načinite i neke lične izmjene kako biste udarili temelje kvalitetnoj poslovnoj saradnji u narednom periodu. Obratite pažnju na sitne znakove, jer će upravo oni odati ključne tajne, ili vas upozoriti na neke prikrivene probleme. Možete ostvariti dobit uz pomoć nekoga ko vam je najmanje djelovao kao da je na vašoj strani. Izuzetnu pažnju poklanjajte kolegama i pažljivo slušajte šta se govorka. U ovom periodu za vas će biti važnije koga poznajete od toga šta zaista radite. Ipak, donošenje velikih odluka odložite do aprila. Već neko duže vrijeme vlada stanje finansijske nestabilnosti. Ovog meseca će vam računicu poremetiti iznenadni trošak ili gubitak vezan za vašu pogrešnu procjenu.

Onima koji traže posao, poslovna prilika se smiješi tek nakon 20. marta i to posredstvom nekog člana porodice ili susjeda. Ipak, moraćete dobro da se pomučite za to. Sve u svemu, ovo je period u kome se vaš fokus sa karijere pomjera na društveni aspekat, porodicu, dom, ljubav. Tek krajem mjeseca osjetićete znatno pojačanje ambicije. U poslovnom smislu, mart će biti prelazni mjesec. U kući vas očekuju popravke. Kompjuterski virusi vam mogu zadati glavobolje.

Ljubav:
Što se tiče porodičnog života, ovog mjeseca imaćete pravo pozorište u kući. Biće drame i vike i suza, ali i iznenadnih izliva nežnosti i emocija. Budite strpljivi, budite tu sa svoje najbliže. Ovo je vrijeme da zaista rješavate stvari kao tim. Škorpijama koje su u vezi ljubav cvjeta. Udate/oženjene škorpije gotovo da proživljavaju drugi medeni mjesec. Opijeni ste i zahvaljujući plimi emocija pomalo distancirani od realnosti. Singl škorpije uopšte neće biti usamljene, jer će pronalaziti potencijalne partnere na najstereotipnijim mjestima – poput klubova, kafića, utakmica, žurki ili bilo kakvih društvenih okupljanja, a nakon 20. marta ljubavne prilike dolaze i iz poslovnog okruženja. Postoji šansa da steknete interesantno poznanstvo sa osobom vezanom za neku zdravstvenu intervenciju. Nije isključena ni ljubav na prvi pogled. Početkom mjeseca se nemojte iznenaditi povratku stare ljubavi. U svakom slučaju to bi moglo biti nešto blizu vaše kuće, nešto vezano za vaš dom, porodicu ili prošlost.

Zdravlje:
Budite pažljiviji u saobraćaju. Ovog mjeseca koncentracija vam je veoma loša. Budite dodatno oprezni pri rukovanju aparatima i mašinama, pa čak i po kući. Ne popravljajte ništa sami, već zovite majstora.

Strijelac

Posao:
Uz malo sreće, koja nema nekog posebnog razloga da izostane, prve nedelje marta bićete primjećeni od nekih bitnih ljudi. Čuvajte sve kontakte, održavajte svoje veze u poslovnom svijetu i stavite akcenat na kreativnost i timski rad u projektima. Moguća su poslovna putovanja koja će vas dovesti u društvo poznatih ličnosti. Ubirate polodove svog truda i zalaganja iz prethodnog perioda. U martu su pređašnje odluke i planovi na konačnom ispitu. Ako ste donosili dobre odluke, bićete zadovoljni sobom. Ako je bilo grešaka, sada ih je mnogo teže ispraviti. Biće vam potrebni drugi ljudi, pošto u martu nećete biti na vrhuncu svoje nezavisnosti i samopouzdanja. Imaćete “nos za novac”, slušajte svoje instinkte – ali ne suviše slijepo. Poneki odgovor će vam možda doći u snovima, ali ne shvatajte san bukvalno, već simbolično. Planirajte i ne povlačite poteze nasumično. Sada je konačno prilika da neke poslovne dogovore i planove koji su već suviše dugo na holdu oživite i obnovite stara poznanstva i ideje.

Zarađujete dobro, ali ste pod stresom pošto vam dio finansija dolazi iz sumnjivih i nestabilnih izvora, ili uz poteškoće. Na kraju dana, većinu para ćete potrošiti na svoje dugo očekivano zadovoljstvo, tako da ćete se ipak osjećati dobro. Kao da nerviranja nije ni bilo. Ipak ne pretjerujte u trošenju i ne dopustite sebi da vam način života koji ste vodili ovog mjeseca pređe u naviku.

Neće vam nedostajati kreativnosti, a ni slobodnog vremena, tako da konačno možete da se posvetite umjetničkom projektu, ili hobiju koji je već neko vrijeme na čekanju. To će vam pomoći da se riješite stresa, bistije razmišljate i svjesnije povlačite poslovne poteze. Takođe će vam goditi da obavite sitne popravke po kući koje se već neko vrijeme gomilaju. Ovo je takođe odličan trenutak za renoviranje i eksperimentisanje sa enterijerom, piše astrosudbina.com.

Ljubav:
Ljubavne prilike vam se uvećavaju s početka mjeseca, da bi pred kraj sreća već mogla da počne da vas napušta. Zbog toga obratite pažnju u prvoj polovini marta, jer su šanse da ćete upoznati nekog zaista posebnog znatno uvećane. Zvijezde vam namiguju, iskoristite njihovu naklonost. Što se tiče zauzetih Strijelčeva, vaš dom će vam biti najromatičnija destinacija za odmor koju možete da zamislite. Nakon 20 marta ljubavni život počinje da vam se komplikuje. Neki odnosi će biti na testu. Očekuju vas promjene na ličnom planu, tako da ćete dosta vremena provoditi analizirajući i redefinišući sebe. Vrijeme je da počnete da se posvećujete onome o čemu ste oduvijek maštali i za šta ste rođeni.

Zdravlje:
Druga polovina mjeseca vam donosi znatno poboljšanje zadravlja, mada se ni u prvoj polovini nećete osjećati loše. Samo odmarajte dovoljno i održavajte nivo energije. Ne tražite neki mistični smisao u ružnim snovima koji su mogući u ovom periodu, jer oni samo odražavaju svakodnevne brige i strahove. Odlazak kod psihologa može djelovati blagotvorno.

Jarac

Posao:
Ukoliko nešto treba da mijenjate u životu, sada je pravo vrijeme da otpočnete sa promjenama. Veoma je važno da započnete prije 22. marta, jer nakon toga dolazi period pada samopouzdanja i energije. Ukoliko sve započnete na vrijeme uspjećete da se ne ulijenite previše u tom periodu. U suprotnom će vam zatrebati pomoć drugih ljudi da ostvarite ciljeve, a onda stvari neće ispasti baš onako kako ste željeli i zamišljali. Od sredine mjeseca ćete biti skloni preuzimanju većih finansijskih rizika i potezanju smjelijih poslovnih poteza, što bi u većini slučajeva moglo da uspije. Familija vam se miješa u polje finansija. Moguće je da ćete pomagati novčano nekom članu porodice ili preuzeti veću brigu o roditeljima ili nekim drugim rođacima.

Ljubav:
Na polju ljubavi su vam dvije suprotnosti. S jedne strane ćete imati više samopouzdanja i prodornosti u društvenim odnosima, pa ćete tako povećavati i šanse da upoznate nekog zanimljivog. Međutim, već od sredine mjeseca stres kuca na vaša vrata, pa i na ljubavnom planu donosi dramu i izazove. Povjerenje biva stavljeno na test. Posebno obratite pažnju oko 18., 19. jer su ovo dani najbitniji što se tiče ljubavi. Provodite više vremena sa porodicom. Priredite neko veće porodično okupljanje, godiće i vama i najmilijima. Otkačite neke obaveze radi najdražih osoba, doćiće i to vrijeme kada ćete bez prestanka raditi.

Zdravlje:
Obratite pažnju na svoje emotivno i psihičko zdravlje. Čuvajte snagu i odmarajte više, jer nedovoljno energije može da uzrokuje brojne probleme. Izbjegavajte radikalne promjene režima ishrane, stroge dijete i slično, od sredine mjeseca. U buduće više promišljajte prije nego što se odlučite na nešto, umjesto da isprobavate redom sve što vidite.

Vodolija

Posao:
Početak mjeseca vam donosi toliko dobro raspoloženje i mnoštvo prijatnih događaja i vijesti, da vam čak ni unapređenje neće biti potrebno da biste se osjećali fantastično. Ipak, ga ne biste odbili, naravno. Toliko vam dobro ide na poslu da impresionirate lako sve oko sebe iako to možda uopšte ne primjećujete od zanetosti projektima. Dok vi gledate predano svoja posla, vaš šef i te kako primjećuje vaš rad i posvećenost, možda vam ipak iznenada i ponudi to unapređenje, ko zna. Vaš instinkt da istražite stvar iz svakog ugla prije nego što date konačni odgovor vam se može debelo isplatiti oko 10. marta. Ipak ćete biti u iskušenju da dolazite u riskantne situacije koje biste uobičajeno radije izbjegavali, pa se čuvajte u drugoj polovini mjeseca naročito. Pustite nekog drugog da se popne uz merdevine, podigne te kutije, ili razveze veselu družinu kući.

Ljubav:
Samopouzdanje koje stičete na poslovnom planu preliva se i u vaš lični život. To je normalno i očekivano. A nema ničeg boljeg za fantastičnu romansu od dobre energije, kojom ćete bukvalno plijeniti od samog početka mjeseca. Pravo vrijeme da izađete nekuda i tu energiju stavite u akciju je oko 8. i 9. marta. Biće puno prilika, ali ako dovoljno pažljivo budete birali prema svome srcu, možda upoznate osobu koja će zaista nečim obogatiti vaš život. Budite otvoreni i odlučni.

Oko 13. i 14. stvari možda neće teći tako glatko, ali problemi su ponekad tu samo da bi nas ojačali u namjeri da ostvarimo ono što želimo. Posljednjih deset dana marta se malo više posvetite sebi, jer da biste upoznali i prepoznali srodnu dušu potrebno je da se zaista vratite sebi. Počnite od svojih interesovanja za koja već dugo niste imali vremena. Otiđite na časove plesa, ili skinite prašinu sa starog štafelaja… Sjetite se sebe, ko ste bili i šta ste voljeli prije svih tih obaveza. Tako ćete najlakše sresti osobu sličnih interesovanja i pogleda na svijet.

Zdravlje:
Energije ćete imati na pretek. Bez većih zdravstvenih problema.

Ribe

Posao:
Ide vam od ruke sa ljudima ovog mjeseca, pogotovo sa spajanjem odgovarajućih osoba, što na poslovnom, što na ljubavnom planu. Vaše oko izoštreno da rješava zagonetke i pronalazi skrivene poruke, činiće vas u martu pravim društvenim magom. Sigurno ćete mnogim ljudima učiniti veliku uslugu, spajajući ih sa pravom osobom u pravom trenutku. Od posla će vas jedino sredinom mjeseca odvraćati ljubavna romansa. Ali i to je za ljude, s vremena na vrijeme. Krajem mjeseca će vam se ukazati prilika da nekome pomognete. Učinite to, jer će vam se usluga kasnije vratiti. Obratite pažnju na neiskrenog kolegu, saradnika, ili biznis partnera u posljednjoj dekadi mjeseca. To može biti i neki potencijalni poslovni partner, neko koga možda želite da zaposlite, ili kod koga ste razmišljali da se zaposlite.

Takođe, dva puta razmislite o toj poslovnoj ponudi koja vas može pretjerano opteretiti. Prvo se uvjerite da postojeće obaveze možete na vrijeme da obavite, pa tek onda razmotrite uzimanje dodatnog tereta na svoja pleća. Krajem mjeseca stižu značajne vijesti.

Ljubav:
Društvene vještine koje su vam ovog mjeseca u vrhuncu, pomažu i na ljubavnom planu. Zračite dobrom energijom i odašiljete svijetu poruku da umijete dobro da se brinete o sebi i drugima i da očekujete od partnera da umije podjednako toliko da brine o vama i o sebi. Zbog svega toga privlačite stabilnije i ozbiljnije osobe, što je prava promjena i osvježenje. Moguće je i preplitanje ljubavnog i poslovnog plana. Ipak, ne zaboravite na roditelje i bliske prijatelje. Podarite i njima malo te dobre energije.

Zdravlje:
Obratite pažnju na ishranu, pogotovo oko sredine mjeseca. Uložite taj dodatni napor u nabavku zdravije hrane i pripremanja raznovrsnih obroka. Razračunajte se sa energetskim pijavicama i ljudima koji vas već neko vrijeme negativno zrače. Ukoliko ste prestali sa vježbanjem, počnite polako da se vraćate u formu. Vjerujte, organizam će vam biti zahvalan. Znamo da su vam oči češće na onoj duhovnoj i misaonoj strani, ali ravnoteža za tjelesnim mora da postoji.