Magazin 10.03.2017.

“Rock simfonija” u subotu u Narodnom pozorištu RS

ČITANJE: 2 minute

Muzički sastav “Rock simfonija” održaće u subotu dva koncerta u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci. Prvi nastup je najavljen za 17 časova, a već u 20 časova orkestar će ponoviti koncert.

Sastav koji obradama najvećih svjetskih, ali i domaćih hitova puni dvorane širom regiona, prvobitno je najavio samo jedan koncert, ali je zbog velikog interesovanja Banjalučana ipak odlučeno da se održe dva nastupa u jednom danu.

Jedan od osnivača ovog orkestra Dragan Moconja ističe da je “Rock simfonija” ovoga puta spremila miks domaćih i stranih pjesama.

“Dijelom ćemo izoditi neke stare hitove koji provjereno izazivaju pozitivnu reakciju kod publike, ali smo obradili i neke nove kultne hitove, koje ćemo svirati na neki naš način, za koji smatramo da će takođe odlično proći”, rekao je Moconja.

Gitarista dodaje da nisu očekivali ovako veliko interesovanje publike u gradu na Vrbasu, ali da im je velika čast zbog podrške koju im pružaju sugrađani.

“Oba koncerta su rasprodana u rekordnom roku”, dodao je Moconja.

Osnivač ovog sastava ističe da će se na pozornici Narodnog pozorišta RS ovoga puta naći 50 članova orkestra uz nekoliko gostujućih svirača.

“Napravili smo dijelom novu postavu, dolaze nam čak i neki gostujući svirači i, sve u svemu, u novom izdanju s novim pojačanjem mislim da zvučimo vrlo dobro”, naglasio je Moconja.

Ovaj sastav je svojim nastupima oduševio publiku širom regiona, ali ipak ističu da koncert pred domaćom publikom nosi neku posebnu čar.

“Svakako najviše nam znači nastup u našem gradu jer tu osjećamo najveću odgovornost. Ipak predstavljamo njih i nas i naš grad gdje god svirali. Naravno, domaća atmosfera je najopuštenija i najemotivnija”, istakao je Moconja.

Gitarista dodaje da je u sastavu “Rock simfonije” došlo do promjena i da su primili nekoliko novih članova, koji su ovom projektu pristupili s istim entuzijazmom i količinom ljubavi.

Takođe, za predstojeći koncert nisu najavljena gostovanja regionalnih pjevača, jer im je u cilju da promovišu domaći kadar, domaće muzičare i umjetnike.

“Poručujem svim Banjalučanima koji dođu na naš koncert da ponesu dobro raspoloženje, dobru volju i mnogo pozitivne energije, jer je i mi donosimo na koncert. Voljeli bismo da sala Narodnog pozorišta bude ispunjena dobrim notama, toplim melodijama, a da utisak od koncerta traje jako dugo”, naglasio je Moconja.

(Nezavisne)