Magazin 23.02.2017.

Ručno oslikane marame jedne Banjalučanke dospjele i do Švedske

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučanka Tatjana Škrbić predstavila je oko 50 ručno oslikanih marama u švedskom gradu Getenburgu, odnosno u gradskoj biblioteci “Frölunda ungdomens hus”, za koje vlada veliko interesovanje tamnošnjih posjetilaca.

Njoj se pridružila i Vesna Kartal, porijeklom iz Banjaluke, a koja živi u Švedskoj. Obje su članice Udruženja kreativaca Draganasgarden Banjaluka, odnosno Getenburg.

– Višegodišnju saradnju dva sestrinska udruženja produbili smo i ove godine, jedinstvenom izložbom članica ovih udruženja. Tatjana se predstavila sa ručno oslikanim maramama, dok je Vesna izložila radove koji su heklani posebnim tehnikama. Tatjana je ostvarila kontakt u švedskom gradu Getenburgu još prošle godine, kada je bila u posjeti kod mene. – rekla nam je Dragana Pranjić, osnivač udruženja kreativaca.

marame 2

Izložba, koja traje mjesec dana i prodajnog je karaktera, podrazumijeva i niz kreativnih radionica koje će održati Vesna Kartal. Za to je pripremila igračke, odjevne predmete i ukrase od vune, ali je prvobitni cilj ovog projekta ostvarivanje susreta među članicama i upoznavanje tamnošnjih posjetilaca sa radovima Draganasgarden udruženja.

lutke

– Veoma smo ponosne na ostvarenu saradnju. Trudićemo se i dalje da se članice oba udruženja što više upotpunjuju i sarađuju. Udruženje u Getenburgu raste sa brojem članica i ponosi se mnogobrojnim radionicama kao i prvom školom plavog veza na području Skandinavije – dodala je Pranjićeva.

rucno oslikane marame

Udruženje Draganasgarden u našem gradu, gradu na Vrbasu, poznat je po svom bogatom djelovanju, mnogobrojnim sajmovima, revijama, te radionicama za djecu i odrasle.

mede 3
igracke

(Banjalucanke.com)