Magazin 12.03.2016.

“Šaptač psima” pod istragom zbog nasilja nad životinjama

ČITANJE: 2 minute
Cezar_Milan
Svjetski poznati ‘ Šaptač psima ‘ upravo se nalazi pod istragom zbog okrutnosti prema životinjama , potvrdila je kalifornijska policija.

Povod za istragu bio je incident koji se dogodio na snimanju njegovog TV showa ‘ Cesar 911 ‘. Naime, nakon što je prikazana sporna epizoda, policiju su zasule prijave građana zbog scene u kojoj je Cesar koristio živu svinju za disciplinovanje psa koji je prethodno napao dvije svinje.

Pas je napao i tu svinju te ju ugrizao za uho prije nego što ga je Millan uspio zaustaviti. Mnogi su uvjereni kako joj je pas odgrizao dio uha, no Millanovi predstavnici to poriču, piše NBC Los Angeles .

Mnogi profesionalni treneri pasa potpisali su peticiju kojom se traži ukidanje Cesarove emisije kao i zatvaranje njegovog centra za ‘psihologiju pasa’ u Santa Clariti.

Cesar Millan je inače samouki pseći biheviorist koji je autor nekoliko uspješnih knjiga i TV serijala. O incidentu se izjasnio i predstavnik Nat Geo WILD-a, televizije koja emitira sporni show.

– Cesar Millan je posvetio svoj život pomaganju psima čime želi pokazati da se i najproblematičnije životinje mogu rehabiliovrati i spasiti. U zadnjoj epizodi svoje emisije radio je s problematičnim mješancem francuskog buldoga i terijera koji ima istoriju napada na druge životinje. Internetom se proširio kratki isječak koji pokazuje kako pas ganja svinju i grize ju za uho nakon čega je svinja prokrvarila. To je kod mnogih koji nisu pogledali cijelu emisiju izazvalo brigu i zgražanje.

Zbog toga smo podijelili dodatnu scenu koja jasnije objašnjava sve okolnosti. Cesar je stvorio sigurnu okolinu za obje životinje, a svinja je izliječena u najkraćem mogućem roku te neće imati trajne posljedice vidljive na tijelu ili psihi . Cesar je na kraju uspio rehabilitovati nasilnog psa zbog čega se on nije morao odvajati od vlasnika te ga nisu morali uspavati- stoji u saopštenju televizije.

(24 sata.hr)