Magazin 11.03.2016.

Sarajevo dobija novi muzički festival- “Dva super dana”

ČITANJE: 1 minuta
festival
“Dva super dana” je muzički festival koji će se održati 15. i 16. aprila u sarajevskom Art kinu Kriterion.

Svi bendovi koji su razdrmali region posljednjih godina i koji danas pokreću muzičku scenu i stvaraju novi zvuk regiona biti će uvršteni u lineup festivala i time Sarajevo vratiti u centar regionalnih muzičkih zbivanja.

– Podršci koju smo dobili od najvažnijeg regionalnog muzičkog TV kanala MTV-a, pridružili su se i regionalni i bh. mediji kao što su Muzika.hr, Klix, Radio Otvorena Mreža, Muzička zona i svi drugi mediji i prijatelji festivala spremni da osiguraju da festival ‘Dva super dana’ već u prvoj godini postojanja pokaže svoju regionalnu važnost. Cilj nam je da Sarajevo dobije još jedan festival organizovan na najbolji mogući način i uz najbolje tehničke i produkcijske uslove. S nestrpljenjem očekujemo da dva super dana da počnu- izjavili su organizatori festivala.

Festival će ugostiti bendove iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, a kompletan lineup festivala će biti objavljen već u narednoj sedmici. Zato, pripremite se za lagani provod i festival sa najboljom muzikom dragog nam regiona. Mir, ljubav i leptirići neka vladaju vama!

(Klix)